sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Domino-juustokakku

Tätä juustokakkua en olekaan tämän blogin aikaan tehnyt. Meinasi tosin tummua liikaa uunissa, mutta onneksi maku ei siitä kärsinyt.




Pohja:
n. 5 dl murskattuja Domino-keksejä (21 kpl)
5 rkl sulatettua voita

Täyte:
3 pkt (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
0,6 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
1 tl vaniljauutetta
15 Domino-keksiä


  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. 
  2. Murskaa dominokeksit, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto kermaiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito nopeasti sekoittaen.
  4. Lisää sokerin joukkoon vehnäjauhot ja lisää ne tuorejuuston sekaan nopeasti vatkaten.
  5. Lisää munat yksi kerrallaan ja laita viimeisen munan mukana vaniljauute ja sitruuna- tai limemehu. 
  6. Leikkaa dominot neljään osaan ja sekoita varovasti täytteen joukkoon.
  7. Kaada taikina varovasti pohjan päälle (ettei mene sekaisin pohjan kanssa) ja laita uuniin paistumaan n. 45 - 60 min ajaksi 175 asteeseen.
  8. Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kylmentyä mieluiten useita tunteja, sillä kakku on parhaimmillaan täysin kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti