Sain ystävältäni pussillisen omenoita ja tätä piti tehdä niistä ihan ensimmäisenä.
250 g voita
700 g omenoita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita
Sulata voi kattilassa. Käytä sekoitteluvaihetta ennakoiden isoa kattilaa.
Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa isoiksi paloiksi.
Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Laita ne piirakkavuokaan.
Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri. Lisää kaneli ja sekoittele lusikalla.
Mittaa fariinisokeri ja sekoita voisulan joukkoon.
Lisää kaurahiutaleet kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Tarjoile hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
(Ohje Kinuskikissalta)
Omena-kaurapaistos onkin tältä syksyltä vielä tekemättä. Onneksi juuri äsken sain kahvin kanssa sitä vähän maistaa, kun kävin naapurissa kahveella.
VastaaPoistaEhkä täytyy taas lähteä omppuvarkaisiin.... ;) Omat omppupuut on vasta niin pieniä, että saas nähdä koska niistä satoa saadaan.
Voi, että tämä onkin joka vuosi yhtä hyvää...
VastaaPoistaTämä on niin älyttömän hyvää... tähän ei kyllästy, nams =)
VastaaPoista