maanantai 8. syyskuuta 2014

Porkkanakakku


Aina syksyisin alkaa tehdä mieli porkkanakakkua...
Tämän reseptin juju on kinuskisessa tuorejuustokuorrutteessa.


6 dl porkkanaraastetta
4 munaa
4 ½ dl fariinisokeria
150 g voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia

Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuore­juustoa, esimerkiksi Philadelphiaa
1 prk (noin 2 dl) kinuskikastiketta
2–3 rkl tomusokeria

Koristeeksi:
toffeepalloja



Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, sulatettu voi ja raaste. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivitettyyn noin 20 x 30 cm:n vuokaan tasaisesti.
Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla.

Jäähdytä kakku ja kuorruta. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kinuskikastike ja lisää sokeria maun mukaan. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele pinta aaltokuvioilla ja toffeepalloilla.


(ohje ET-lehdestä )



6 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on ihan parasta! Tässä on kiva erilainen kuorrutus!

    VastaaPoista
  2. Tykkäsin tämän kuorrutuksen mausta. Vaikka siinä onkin purkki kinuskikastiketta, se ei ole ollenkaan liian makea. Kastike antaa kuorrutteelle myös kivan sävyn pintaan. Suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
  3. Ihanasti aalloilla kuvioitu kuorrute ja kuorruteen kokeilu houkuttelee kyllä! Varmasti ihanasti sopii kinuskinen maku porkkanakakkuun :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Taru! Oli kyllä tosi hyvää :)

    VastaaPoista
  5. Tätä minunkin pitää testata! Tein just viime viikolla pähkinäistä porkkanakakkua, mutta en tykännyt kun siitä tuli jotenkin liian kovaa. Tykkään enemmän porkkanakakusta jossa on pehmeä rakenne.

    VastaaPoista
  6. Pehmeä ja hieman kostea porkkanakaku on myös minun mieleen :)

    VastaaPoista