Tämän reseptin juju on kinuskisessa tuorejuustokuorrutteessa.
6 dl porkkanaraastetta
4 munaa
4 ½ dl fariinisokeria
150 g voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
4 munaa
4 ½ dl fariinisokeria
150 g voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa, esimerkiksi Philadelphiaa
1 prk (noin 2 dl) kinuskikastiketta
2–3 rkl tomusokeria
1 prk (noin 2 dl) kinuskikastiketta
2–3 rkl tomusokeria
Koristeeksi:
toffeepalloja
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, sulatettu voi ja raaste. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivitettyyn noin 20 x 30 cm:n vuokaan
tasaisesti.
Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 45 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla.
Jäähdytä kakku ja kuorruta. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kinuskikastike ja lisää sokeria maun mukaan. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele pinta aaltokuvioilla ja toffeepalloilla.
(ohje ET-lehdestä )
Porkkanakakku on ihan parasta! Tässä on kiva erilainen kuorrutus!
VastaaPoistaTykkäsin tämän kuorrutuksen mausta. Vaikka siinä onkin purkki kinuskikastiketta, se ei ole ollenkaan liian makea. Kastike antaa kuorrutteelle myös kivan sävyn pintaan. Suosittelen kokeilemaan!
VastaaPoistaIhanasti aalloilla kuvioitu kuorrute ja kuorruteen kokeilu houkuttelee kyllä! Varmasti ihanasti sopii kinuskinen maku porkkanakakkuun :)
VastaaPoistaKiitos, Taru! Oli kyllä tosi hyvää :)
VastaaPoistaTätä minunkin pitää testata! Tein just viime viikolla pähkinäistä porkkanakakkua, mutta en tykännyt kun siitä tuli jotenkin liian kovaa. Tykkään enemmän porkkanakakusta jossa on pehmeä rakenne.
VastaaPoistaPehmeä ja hieman kostea porkkanakaku on myös minun mieleen :)
VastaaPoista