lauantai 20. syyskuuta 2014

Vadelma-mansikkakääretorttu

Pinkkiin kakkukisaan osallistuin tällä tuotoksella.




Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
 
1 prk mansikkakermaa
1 prk (250 g maitorahkaa)
½ dl vaniljakreemijauhetta
 
Väliin:

vadelmahilloa

Kuorrutus:

2 prk mansikkakermaa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
(1-2 rkl tomusokeria)
pinkkiä pastaväriä

Valmista kääretorttupohja:
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja lisää jauhot. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä pellille. Paista kypsäksi 225 asteessa n. 8 minuuttia.

Käännä valmis pohja pohjapapereineen toisen samankokoisen leivinpaperin päälle, jolle olet ripotellut sokeria. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi varovasti pohjasta.

Levitä hillo jäähtyneelle pohjalle.

Vatkaa täytteeseen tuleva kerma vaahdoksi, lisää vaniljakreemijauhe ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte hillon päälle. Rullaa torttu leivinpaperin avulla. Siirrä kääretorttu jääkaapiin kuorrutuksen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa kerma. Lisää joukkoon kreemijauhe ja halutessasi sokeria. Pastavärillä voit voimistaa kuorrutuksen väriä tai värjätä puolet vaahdosta tummemmaksi kaksiväristä pursotusta varten (kuten kuvassa).




4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Maku oli tosiaan oikein hyvä. Taidan tehdä toistekin :)

      Poista
  2. On nätti :)
    Itsekin osallistuin kyseiseen kisaan, mutta ei tainnut sijoitusta tulla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Niin taisi käydä täälläkin... :)

    VastaaPoista