Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk mansikkakermaa
1 prk (250 g maitorahkaa)
½ dl vaniljakreemijauhetta
Väliin:
vadelmahilloa
Kuorrutus:
2 prk mansikkakermaa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
(1-2 rkl tomusokeria)
pinkkiä pastaväriä
Valmista kääretorttupohja:
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat
ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja lisää jauhot. Kaada taikina uunipellille
leivinpaperin päälle ja levitä pellille. Paista kypsäksi 225 asteessa n. 8
minuuttia.
Käännä valmis pohja
pohjapapereineen toisen samankokoisen leivinpaperin päälle, jolle olet
ripotellut sokeria. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi varovasti
pohjasta.
Levitä hillo jäähtyneelle pohjalle.
Vatkaa täytteeseen tuleva kerma vaahdoksi, lisää vaniljakreemijauhe ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte hillon päälle. Rullaa torttu leivinpaperin avulla. Siirrä kääretorttu jääkaapiin kuorrutuksen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa kerma. Lisää joukkoon kreemijauhe ja halutessasi sokeria. Pastavärillä voit voimistaa kuorrutuksen väriä tai värjätä puolet vaahdosta tummemmaksi kaksiväristä pursotusta varten (kuten kuvassa).
Herkullista! Kaunis tuo pursotus!
VastaaPoistaKiitos! Maku oli tosiaan oikein hyvä. Taidan tehdä toistekin :)
PoistaOn nätti :)
VastaaPoistaItsekin osallistuin kyseiseen kisaan, mutta ei tainnut sijoitusta tulla.
Kiitos! Niin taisi käydä täälläkin... :)
VastaaPoista