keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Rocky road- mutakakku

Teki mieli jotain oikein suklaista ja silloin muistin tämän ohjeen. Suolapähkinät tasapainottavat sopivasti leivonnaisen makeutta, mutta silti jo pienikin pala riittää hillitsemään makean himoa...



Pohja:
 
175 g voita
3 dl sokeria

3 kananmunaa
1 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ dl siirappia

Suklaakuorrute:
 

2 dl kuohukermaa
½ dl siirappia
200 g tummaa suklaata

Pinnalle:

 
vaahtokarkkeja
10-15 kpl Dumleja
1 dl suolapähkinöitä
 

Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Vaahdota paloiteltu, huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi seokseksi. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten.
Lisää siirappi ja jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa 20x30 cm vuoka leivinpaperilla, tasoita taikina vuokaan.
Paista ruutuja 175 asteessa, uunin keskitasolla 25-30 min. Pohja saa jäädä sisältä kosteaksi.
 

Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja siirappi kattilassa. Lisää kädenlämpöiseen seokseen paloiteltu suklaa.
Kaada suklaakuorrute paistetun levyn päälle ja koristele.
Anna kakun jäähtyä jääkaappissa ja leikkaa jähmettynyt levy ruuduiksi.




(Kotivinkki)

6 kommenttia:

  1. Voi mikä makujen pommi, herkkua :)
    Tämä yhdistelmä ei voi olla muutakuin hyvää, nams!

    VastaaPoista
  2. Ihanasti sanottu: "makujen pommi" :) Sitä se juuri oli.

    VastaaPoista
  3. Tämä ei voi olla muuta kuin hyvää! Täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Ihana! Suolapähkinät ja suklaa, nam mikä yhdistelmä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivonnainen katosi kyllä nopeasti parempiin suihin... Siitä voi jo päätellä, että yhdistelmä oli toimiva :)

      Poista