10-12 kaurakeksiä
50 g voita
600 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
400 g kondensoitua maitoa
3 kananmunaa
3-4 rkl vaniljasokeria tai 1 vaniljatangon siemenet
2 dl mustikoita
2 rkl vettä
3/4 dl hillosokeria
mustikoita koristeluun
Murskaa keksit rouheeksi. Sulata voi ja sekoita tasaisesti
keksinmuruihin.
Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun
irtopohjavuoan pohjalle.
Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, rahka, kondensoitu maito,
kananmunat ja vanilja.
Kaada seos tasaisesti keksipohjan päälle.
Paista 150 asteisessa uunissa, kunnes kakun reunat ovat kiinteät,
mutta keskusta 'tutisee' vuokaa varovasti heilauttaessa. Kakun
kullanruskea pinta ja makea tuoksu ovat merkkejä valmiista kakusta.
Anna kakun jäähtyä täysin ja pidä yön yli jääkaapissa. Jäähtyessään kakun
pinnasta tulee keskeltä matalampi ja reunat jäävät korkeiksi. Kakun pinta
saattaa halkeilla -tämä on normaalia.
Mittaa mustikat, vesitilkka ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja anna
poreilla noin 5 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja lusikoi kakun pinnan päälle. Koristele mustikoilla.
(resepti LillaVanille-blogista)
Huomaan palaavani sinunkin blogiisi ja tällä kertaa syy tämä kakku , joka varmasti pääsee myös minun vispilöitteni alle.
VastaaPoistaMukava kuulla, Irma! Oikein makoisa oli tämä leivonnainen minunkin mielestäni. Hyvin näytti kelpaavan myös muulle perheelle :)
Poista