sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vaniljainen mustikkajuustokakku

Tässä juustokakussa yhdistyy vaniljan ja mustikan lisäksi kondensoidun maidon karamellimaisuus.





10-12 kaurakeksiä
50 g voita

600 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
400 g kondensoitua maitoa
3 kananmunaa
3-4 rkl vaniljasokeria tai 1 vaniljatangon siemenet

2 dl mustikoita
2 rkl vettä
3/4 dl hillosokeria

mustikoita koristeluun


Murskaa keksit rouheeksi. Sulata voi ja sekoita tasaisesti keksinmuruihin.
Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 
Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, rahka, kondensoitu maito, kananmunat ja vanilja.
Kaada seos tasaisesti keksipohjan päälle. 

Paista 150 asteisessa uunissa, kunnes kakun reunat ovat kiinteät, mutta keskusta 'tutisee' vuokaa varovasti heilauttaessa. Kakun kullanruskea pinta ja makea tuoksu ovat merkkejä valmiista kakusta.

Anna kakun jäähtyä täysin ja pidä yön yli jääkaapissa. Jäähtyessään kakun pinnasta tulee keskeltä matalampi ja reunat jäävät korkeiksi. Kakun pinta saattaa halkeilla -tämä on normaalia.

Mittaa mustikat, vesitilkka ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja anna poreilla noin 5 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja lusikoi kakun pinnan päälle. Koristele mustikoilla.


(resepti LillaVanille-blogista)


2 kommenttia:

  1. Huomaan palaavani sinunkin blogiisi ja tällä kertaa syy tämä kakku , joka varmasti pääsee myös minun vispilöitteni alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, Irma! Oikein makoisa oli tämä leivonnainen minunkin mielestäni. Hyvin näytti kelpaavan myös muulle perheelle :)

      Poista