torstai 18. joulukuuta 2014

Glögijuustokakku

Paistettuun juustokakkuun tulee ihanan täyteläinen maku, jota tässä reseptissä glögisiirappi vielä mukavasti maustaa.




200 g kaurakeksejä
200 g piparkakkuja
200 g voita sulatettuna

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
25 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl glögitiivistettä

Glögisiirappi
2 dl glögitiivistettä
1 dl sokeria


Murenna piparkakut. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.

Pingota irtopohjavuoan (halk. 24–25 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii hieman jähmettyä.

Sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada ja tasoita täyte vuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.

Valmista glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Anna kakun jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta glögijuustokakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappia kakun päälle tai tarjoile kastike erikseen.



(Kotivinkki)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti