sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Rapeat piparkakut

Itsenäisyyspäivä on meillä perinteinen piparienpaistopäivä.
Tätä reseptiä olen käyttänyt jo vuosien ajan, sillä se on helppo ja ennen kaikkea lopputulos on herkullinen. Mitään ei tarvitse keitellä! Taikinasta voi halutessaan kaulita tosi ohuita pipareita, tosin paistoajan kanssa täytyy silloin olla tarkkana...



4½ dl sokeria
3 munaa
1 dl siirappia
400 g voita
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
3 tl soodaa
4 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää siirappi ja sulatettu, jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne edellisiin. Anna taikinan levätä kylmässä.
Kaaviloi taikina ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista ne 200 asteessa n. 5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti