sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Piparijuustokakku

Lisää ihania jouluisia juustokakkuja <3



Pohja:
150 g voita
300 g piparkakkuja

Täyte:
1 vaniljatanko tai 1 rkl vaniljasokeria
400 g Philadelphia-juustoa
2 dl ranskankermaa
2 munaa
1/2 tl piparkakkumaustetta
2 rkl Maizenaa
3/4 dl sokeria

Päälle:
1 1/2 dl puolukkahilloa (laitoin vadelmahilloa)
1 rkl vettä


Sulata voi. Murskaa piparkakut ja sekoita niihin sulanut rasva.
Painele pohjan ainekset leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Itse käytin isoa 30 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet ulos. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista juustokakkua 175 asteisessa uunissa n. 30 min.
Levitä jäähtyneelle pinnalle hilloa, jota olet notkistanut hieman vedellä.

(Hembakat-lehti 6/11)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti