Tämän reseptin kokeilu on ollut mielessä jo pitkään, joten nyt talviloman koittaessa aloimme tyttäreni kanssa tuumasta toimeen. Smoothieita meillä pyöräytellään harva se ilta, joten odotukset olivat korkealla.
Maku ei todellakaan pettänyt! Kakku oli ihanan raikasta. Ainoastaan pohjan koostumus ei ollut mieleemme. Keksi-hedelmäsoseseos jäi ikävän tahmeaksi...
Ohje on Kinuskikissan sivuilta pienillä muokkauksilla.
Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 prk (125 g) vauvojen hedelmäsosetta
Smoothie-täyte:
8 liivatelehteä
750 g mansikoita
3 banaania
1 prk (165 ml) kookoskermaa (käytimme kookosmaitoa)
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua
Pinnalle:
2 kiiviä
viipaloituja persikoita
Vuoraa irtopohjavuoan pohja
leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä – näin kakku irtoaa siistimmin.
Hienonna digestivet tehosekoittimella. Sekoita keksimurskan joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulaa, valuttaa ei
tarvitse. Soseuta mansikat ja banaanit blenderillä tai
sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kookoskerma, sokeri ja
kardemumma.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Kuori kiivit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Asettele kakun päälle yhdessä persikkaviipaleiden
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti