tiistai 24. helmikuuta 2015

Smoothie-kakku

Tämän reseptin kokeilu on ollut mielessä jo pitkään, joten nyt talviloman koittaessa aloimme tyttäreni kanssa tuumasta toimeen. Smoothieita meillä pyöräytellään harva se ilta, joten odotukset olivat korkealla.

Maku ei todellakaan pettänyt! Kakku oli ihanan raikasta. Ainoastaan pohjan koostumus ei ollut mieleemme. Keksi-hedelmäsoseseos jäi ikävän tahmeaksi...

Ohje on Kinuskikissan sivuilta pienillä muokkauksilla.



Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 prk (125 g) vauvojen hedelmäsosetta

Smoothie-täyte:
8 liivatelehteä
750 g mansikoita
3 banaania
1 prk (165 ml) kookoskermaa (käytimme kookosmaitoa)
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua

Pinnalle:
2 kiiviä
viipaloituja persikoita


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä – näin kakku irtoaa siistimmin.

Hienonna digestivet tehosekoittimella. Sekoita keksimurskan joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Jos käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulaa, valuttaa ei tarvitse. Soseuta mansikat ja banaanit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kookoskerma, sokeri ja kardemumma.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Kuori kiivit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Asettele kakun päälle yhdessä persikkaviipaleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti