Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2 isoa daimia
100 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä
(päälle n. 1 dl kuohukermaa ja 1 daim)
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä,
sekoita hyvin ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan
pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita sula suklaa kulhossa mascarponen ja vaniljarahkan kanssa. Mukaan voi lisätä myös pieneksi pilkotut daimit.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri.
Kuumenna vesitilkka kattilassa ja sekoita hyvin puristetut,
pehmenneet liivatteet siihen. Älä kuitenkaan keitä seosta. Kaada seos
hiljalleen mascasponeseokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto.
Kaada seos keksipohjan päälle, levitä tarvittaessa
tasaisemmaksi ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan.
Koristele halutessasi esim daim-murulla, kermavaahdolla ja
daim-palasilla.
(ohje Rakkaudesta ruoanlaittoon-blogista)
Nams! Tätä täytyy testata!
VastaaPoistaTosi herkulisen näköinen ja kaunis! :)
VastaaPoistaMinkä kokoiseen irtopohjavuokaan teit? (:
VastaaPoistaVuoka oli halkaisijaltaan 24 cm.
VastaaPoista