maanantai 16. maaliskuuta 2015

Daim-valkosuklaajuustokakku

Talvilomalla tuli tehtyä myös tämä ihana Daim-juustokakku. Ohje on hieman erilainen kuin millä olen tottunut tekemään. Olipa hyvää...


Pohja:

200 g dominokeksejä
75 g voita
 
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2 isoa daimia
100 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä
(päälle n. 1 dl kuohukermaa ja 1 daim) 
 
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä, sekoita hyvin ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita sula suklaa kulhossa mascarponen ja vaniljarahkan kanssa. Mukaan voi lisätä myös pieneksi pilkotut daimit.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. 
Kuumenna vesitilkka kattilassa ja sekoita hyvin puristetut, pehmenneet liivatteet siihen. Älä kuitenkaan keitä seosta. Kaada seos hiljalleen mascasponeseokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto.
Kaada seos keksipohjan päälle, levitä tarvittaessa tasaisemmaksi ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan. Koristele halutessasi esim daim-murulla, kermavaahdolla ja daim-palasilla.
 
 
(ohje Rakkaudesta ruoanlaittoon-blogista)

4 kommenttia: