sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Donitsit kinuskikuorrutteella

Pitihän sitä minunkin hankkia donitsipelti...
Tyttäreni innostui myös näistä, joten leivoimme eka satsin yhdessä. Maku oli tosi hyvä, joten ei tainnut jäädä ainoaksi kokeiluksi ;)


12 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl piimää
1 kananmuna
50 g sulatettua voita
voita pellin voiteluun

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kananmuna, piimä ja sula voi toisessa kulhossa
Lisää muna-piimä-voiseosta vähitellen jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele donitsipelti sulalla voilla.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin (täytä noin puoleen väliin).
Paista uunissa 220 asteessa noin 7 minuuttia.

Kinuski:

1,25 dl fariinisokeria
3 rkl voita
pari lorausta kermaa/maitoa


Laita sokeri ja voi kattilaan ja koko ajan sekoittaen kuumenna kiehuvaksi.
Anna kuplia 2-3 minuuttia ja lisää sitten maito voimakkaasti sekoittaen.

Tämä kuorrute jähmettyy tosi nopeasti, pidä siis lämpimänä sitä ja lisää tarvittaessa maitoa.



(Donitsien ohje Annin uunissa-blogista, kuorrute BakeVillestä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti