Juustokakut ovat niin ihania... Olen tykästynyt erityisesti näihin paistettuihin versioihin. Ne ovat yksinkertaisesti aivan täydellisen täyteläisiä.
Pohja:
200 g Marie-keksejä
150 g voita
Täyte:
600 g Philadelphia-juustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata
Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria
Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele
pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24cm:n
irtopohjavuokaan.Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin,
lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. Sekoita kananmunat yksitellen
täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte
pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja hieman sokeria pinnalle. Paista
kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia,sammuta uuni ja
anna paistua vielä jälkilämmöllä 30-40 minuuttia. Nosta jäähtynyt kakku
jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.
(Lempileivonnaiset-kirja; Ulla Svensk)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti