1 pötkö Domino -täytekeksejä
50 g voita
9 liivatelehteä
3 x 130 g suklaata (valkosuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa)
3/4 dl sokeria
5-6 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa tasaiseksi.
Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja tasoita keksiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma (ja sokeri) kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaat kolmessa kulhossa.
Jaa tuorejuusto tasan kolmeen osaan ja sekoita jokaiseen sulaan suklaaseen oma osansa.
Liuota liivatteet noin desiin kiehuvaa vettä.
Kaada ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen 1/3 liivatenesteestä
suklaatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tee samoin myös muille
suklaaseoksille.
Lisää 1/3 kermavaahdosta jokaiseen suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada
täytteet vuokaan kerroksittain. Selkeiden raitojen aikaansaamiseksi
kannattaa kakkua pitää kylmässä n. 5 minuuttia kerrosten lisäämisen
välillä.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
(Resepti löytyi Mau!kas ruokablogi-sivuilta pienillä muokkauksilla)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti