Kakku oli oikein maukas ja herätti ajatuksia marjamoussella täytetystä kesäkakusta...
Pohja
4 kpl munaa
1 1/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaamousse
5 dl vispikermaa
400 g turkkilaista
jogurttia
1 dl tomusokeria
200 g valkosuklaata
8 kpl liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
200 g maitosuklaata
Kuorrutus
250 g tummaa suklaata
150 g voita
2 1/2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
(2 tl
lakritsijauhetta)
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina muovilastalla sekaisin.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista
225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja saa kauniin värin.
Kumoa pohja heti sokeroidulle, puhtaalle keittiöpyyhkeelle.
Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.
Vuoraa pyöreän kulhon (tilavuus noin 2,5 l) sisäpuoli
kelmulla. Vuoraa kulho kakkupohjalla mahdollisimman tasaisesti. Säästä pala
pohjaa täytteen päälle kanneksi.
Valmista suklaamousse. Vatkaa kerma kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon jogurtti ja sokeri.
Sulata paloiteltu valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla
teholla, 30 sekunnin välein sekoittaen tai sulata suklaat vesihauteessa.
Sekoita suklaasula tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita valkosuklaa kerma-jogurttitäytteeseen.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä
ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna
liivateseoksen jäähtyä hetki ja sekoita se täytteeseen.
Sulata paloiteltu maitosuklaa mikroaaltouunissa miedolla
teholla, 30 sekunnin välein sekoittaen.
Jaa valkosuklaamousse kahteen kulhoon. Sekoita toiseen
kulholliseen sulatettu maitosuklaa.
Kaada kakkupohjalla vuorattuun kulhoon vuorotellen sekä
vaaleaa että tummaa moussea. Älä sekoita täytteitä vaan jätä ne erillisiksi
kerroksiksi.
Nosta aiemmin säästämäsi pala kakkupohjaa täytteen päälle
kanneksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään 5–6 tunniksi.
Parhaimman lopputuloksen saat kun annat kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kumoa kakku vadille. Poista kulho ja muovikelmu kakun
päältä.
Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen.
Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sokeri, kaakao-
ja halutessasi lakritsijauhe. Vatkaa tasaiseksi. Kaada joukkoon hieman
jäähtynyt suklaasula ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä kuorrutus lastan avulla kakun päälle ja
reunoille.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kuulostaapa herkulliselta,tulee vesi ihan kielelle :P
VastaaPoistaRunsaasta suklaan määrästä huolimatta kakku ei ollut lainkaan äklömakea. Tai juuri siksi se oli suklaaholistille sopiva... ;) Jogurtti antoi täytteelle raikkautta.
Poista