Lähikaupassa oli vain kevytruohosipulituorejuustoa, joka oli notkeampaa kuin rasvaisempi versio. Se alkoi herkästi valumaan reunoilla, mutta muistanen tuon ensi kerralla.
16 paahtoleipäpalaa
Täyte:
2 isoa suolakurkkua (n. 280 g)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
½ vihreä paprika
3 keitettyä kananmunaa
2 prk tonnikalaa öljyssä
2 rs ruohosipulituorejuustoa
2 rs creme fraichea
5 dl emmental-juustoraastetta
Kostutukseen:
1 kasvisliemikuutio
3 dl vettä
Pinnalle:
n. 3 dl täyteseoksesta
Reunoille:
1 rs ruohosipulituorejuustoa (ei kevyt)
1 rs creme fraichea
Koristeeksi:
tuorekurkkua
miniluumu-/kirsikkatomaatteja
Kiehauta kasvisliemi kuutiosta ja vedestä. Jätä jäähtymään.
Keitä kananmunia n. 9 min. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
Silppua tilli, sipuli, paprika ja suolakurkut mahdollisimman pieniksi.
Hienonna myös keitetyt kananmunat ja tonnikala. Sekoita kaikki yhteen kasvisten kanssa.
Lisää joukkoon tuorejuustot, creme fraichet ja juustoraaste. Sekoita sähkövatkaimella.
Maista täytettä ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.
Leikkaa leipäviipaleista reunat saksilla pois.
Levitä pöydälle reilusti tuorekelmua (reunat limittäin) ja lado leivät vierekkäin kelmun päälle (4 kpl x 4 kpl). Kostuta viipaleet kasvisliemellä, n. 4-5 teelusikallista leipäviipaletta kohti.
Ota täytteestä 3 dl erilleen ja levitä loput leipien päälle tasaisesti. Laita erilleen otettu täyte jääkaappiin kuorrutusta varten.
Rullaa kakku kuten kääretorttu. Puristele samalla varovasti. Kiedo tuorekelmut rullan ympäri. Paketoi vielä lopuksi folioon. Aseta rulla alustalle ja vie jääkaappiin yöksi.
Avaa seuraavana päivänä paketti ja aseta voileipäkakku tarjottimelle tms. alustalle. Siisti rullan päät.
Levitä rullan päälle täyteseoksen loppu.
Vatkaa ruohosipulituorejuusto ja creme fraiche vaahdoksi ja levitä rullan reunoille joko veitsellä tai pursottaen.
Koristele pinta kurkkuviipaleilla ja tomaateilla.
16
isoa paahtoleipäviipaletta (käytin Lidlin McEnnedyn Thick Sliced Brown
Bread -siivuja, mutta esim. Isopaahto graham tai monivilja sopivat yhtä
hyvin)
noin 280 g suolakurkkua (2 jättikokoista)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
1/2 vihreää paprikaa
3 keitettyä kananmunaa (8,5 min keittoaika)
2 prk Pirkan tonnikalapaloja öljyssä (200 g/150 g netto per prk), valutettuna
2 prk ruohosipulituorejuustoa (à 180-200 g)
2 prk creme fraichea (à 150 g)
5 dl emmental-juustoraastetta, voi olla keskikarkeaa tai karkeaa raastetta
suolaa, mustapippuria
Kostutusliemi:
1 kasvisliemikuutio
3-3,5 dl vettä
Pinnalle:
(1/4 täyteseoksesta, vajaa 3 dl)
1 prk ruohosipulituorejuustoa (à 200 g)
1 prk creme fraichea (à 150 g)
1/2 tuorekurkkua
5 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl lohen mätiä
1. Kiehauta kostutusliemi kasvisliemikuutiosta ja vedestä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunia 8,5 min ja jätä kylmään veteen hetkeksi. Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
2. Silppua tilli ja kasvikset (paprika, suolakurkku ja punasipuli) niin pikkuruisiksi kuutioiksi kuin osaat. Kaada silputut kasvikset sekoituskulhoon. Hienonna keitetyt kananmunat sekä murenna tonnikalapalat. Lisää munasilppu ja tonnikalat muiden ainesten sekaan.
3. Lisää vielä ruohosipulituorejuustot ja creme fraichet kulhoon. Itse ropsautin vähän suolaa ja pippuria sekaan jo tässä vaiheessa. Vatkaa koko seos sähkövatkaimella tahnaksi. Lisää viimeisenä juustoraaste ja vatkaa vielä kunnolla. Maista maut, lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan - älä kuitenkaan tee liian suolaista täytettä. Täytteessä saisi olla mukavaa suutuntumaa pienistä kasviskuutioista.
4. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois, itse leikkelin saksilla, niin sain reunat hyvin ohuelti pois. Levitä pöydälle tuorekelmupätkiä limittäin ja laita leipäviipaleet 4x4 (yht 16 viipaletta) neliöksi kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleita. Itse laitoin 5 tl kostutuslientä per leipäviipale (Savonia-teelusikallisia) ja koko kakkuun meni kostutusta 3 dl.
5. Levitä täyteseoksesta 3/4 leipäviipaleiden päälle, jätä jäljelle hieman (vajaa 3 dl) seuraavaan päivään kakun päälle laitettavaksi (ei tarvitse riittää koko kakun kuorrutukseksi, vain hieman kakun päälle). Levitä täyteseos tasaisesti. Anna kakun kostua hetki ennen rullausta. Vie jäljelle jäänyt täyteseos kelmulla peitettynä kylmään odottamaan.
6. Rullaa kakku kuten kääretorttu kelmujen avulla: taita ensin aloituskohta napakasti kaksinkerroin (ei haittaa vaikka vähän murtuisi), rullaa varovaisesti loppuun asti ja katso että saumakohta jää alimmaiseksi. Alkuosassa rullausta voi leipiä vähän halkeilla, ainakin tuolla Lidlin leivällä, mutta se ei haittaa. Puristele kakkua varovaisesti kasaan ja tasaiseksi. Kiedo kelmut voileipäkakkurullan ympärille. Lisää vielä folioa tukemaan. Ujuta kakku leivinpellille tai muulle pitkälle alustalle, sillä kakku on pitkä, lähes 50 senttinen. Tästä voi siis tehdä hyvin vaikka kaksi vähän lyhyempää voileipäkakkurullaa, joita on helpompi käsitellä. Vie voileipäkakkurulla kylmään yön yli. Itselläni oli kaksi päivää kylmiössä, ja voileipäkakun maku ja kosteus olivat aivan napakymppi.
7. Seuraavana päivänä (tai vasta sitä seuraavana...) avaa kelmut. Laita kakku isolle tarjottimelle. Itse jouduin leikata isot palat kakkujen päistä pois, että sain kakun mahtumaan tarjottimelle. Vaan palat hävisivät alta aikayksikön... Laita voileipäkakun täyteseosta kakun päälle ja puoleen väliin molempia sivuja. Vatkaa 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 1 prk creme fraichea sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja laita seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (tai levitä veitsellä kakun pinnalle). Pursota kakun laitoja hieman. Lisää voileipäkakkurullan päälle haluamiasi koristeita. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/#sthash.v3M9LrIR.dpuf
noin 280 g suolakurkkua (2 jättikokoista)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
1/2 vihreää paprikaa
3 keitettyä kananmunaa (8,5 min keittoaika)
2 prk Pirkan tonnikalapaloja öljyssä (200 g/150 g netto per prk), valutettuna
2 prk ruohosipulituorejuustoa (à 180-200 g)
2 prk creme fraichea (à 150 g)
5 dl emmental-juustoraastetta, voi olla keskikarkeaa tai karkeaa raastetta
suolaa, mustapippuria
Kostutusliemi:
1 kasvisliemikuutio
3-3,5 dl vettä
Pinnalle:
(1/4 täyteseoksesta, vajaa 3 dl)
1 prk ruohosipulituorejuustoa (à 200 g)
1 prk creme fraichea (à 150 g)
1/2 tuorekurkkua
5 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl lohen mätiä
1. Kiehauta kostutusliemi kasvisliemikuutiosta ja vedestä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunia 8,5 min ja jätä kylmään veteen hetkeksi. Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
2. Silppua tilli ja kasvikset (paprika, suolakurkku ja punasipuli) niin pikkuruisiksi kuutioiksi kuin osaat. Kaada silputut kasvikset sekoituskulhoon. Hienonna keitetyt kananmunat sekä murenna tonnikalapalat. Lisää munasilppu ja tonnikalat muiden ainesten sekaan.
3. Lisää vielä ruohosipulituorejuustot ja creme fraichet kulhoon. Itse ropsautin vähän suolaa ja pippuria sekaan jo tässä vaiheessa. Vatkaa koko seos sähkövatkaimella tahnaksi. Lisää viimeisenä juustoraaste ja vatkaa vielä kunnolla. Maista maut, lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan - älä kuitenkaan tee liian suolaista täytettä. Täytteessä saisi olla mukavaa suutuntumaa pienistä kasviskuutioista.
4. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois, itse leikkelin saksilla, niin sain reunat hyvin ohuelti pois. Levitä pöydälle tuorekelmupätkiä limittäin ja laita leipäviipaleet 4x4 (yht 16 viipaletta) neliöksi kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleita. Itse laitoin 5 tl kostutuslientä per leipäviipale (Savonia-teelusikallisia) ja koko kakkuun meni kostutusta 3 dl.
5. Levitä täyteseoksesta 3/4 leipäviipaleiden päälle, jätä jäljelle hieman (vajaa 3 dl) seuraavaan päivään kakun päälle laitettavaksi (ei tarvitse riittää koko kakun kuorrutukseksi, vain hieman kakun päälle). Levitä täyteseos tasaisesti. Anna kakun kostua hetki ennen rullausta. Vie jäljelle jäänyt täyteseos kelmulla peitettynä kylmään odottamaan.
6. Rullaa kakku kuten kääretorttu kelmujen avulla: taita ensin aloituskohta napakasti kaksinkerroin (ei haittaa vaikka vähän murtuisi), rullaa varovaisesti loppuun asti ja katso että saumakohta jää alimmaiseksi. Alkuosassa rullausta voi leipiä vähän halkeilla, ainakin tuolla Lidlin leivällä, mutta se ei haittaa. Puristele kakkua varovaisesti kasaan ja tasaiseksi. Kiedo kelmut voileipäkakkurullan ympärille. Lisää vielä folioa tukemaan. Ujuta kakku leivinpellille tai muulle pitkälle alustalle, sillä kakku on pitkä, lähes 50 senttinen. Tästä voi siis tehdä hyvin vaikka kaksi vähän lyhyempää voileipäkakkurullaa, joita on helpompi käsitellä. Vie voileipäkakkurulla kylmään yön yli. Itselläni oli kaksi päivää kylmiössä, ja voileipäkakun maku ja kosteus olivat aivan napakymppi.
7. Seuraavana päivänä (tai vasta sitä seuraavana...) avaa kelmut. Laita kakku isolle tarjottimelle. Itse jouduin leikata isot palat kakkujen päistä pois, että sain kakun mahtumaan tarjottimelle. Vaan palat hävisivät alta aikayksikön... Laita voileipäkakun täyteseosta kakun päälle ja puoleen väliin molempia sivuja. Vatkaa 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 1 prk creme fraichea sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja laita seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (tai levitä veitsellä kakun pinnalle). Pursota kakun laitoja hieman. Lisää voileipäkakkurullan päälle haluamiasi koristeita. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/#sthash.v3M9LrIR.dpuf
16
isoa paahtoleipäviipaletta (käytin Lidlin McEnnedyn Thick Sliced Brown
Bread -siivuja, mutta esim. Isopaahto graham tai monivilja sopivat yhtä
hyvin)
noin 280 g suolakurkkua (2 jättikokoista)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
1/2 vihreää paprikaa
3 keitettyä kananmunaa (8,5 min keittoaika)
2 prk Pirkan tonnikalapaloja öljyssä (200 g/150 g netto per prk), valutettuna
2 prk ruohosipulituorejuustoa (à 180-200 g)
2 prk creme fraichea (à 150 g)
5 dl emmental-juustoraastetta, voi olla keskikarkeaa tai karkeaa raastetta
suolaa, mustapippuria
Kostutusliemi:
1 kasvisliemikuutio
3-3,5 dl vettä
Pinnalle:
(1/4 täyteseoksesta, vajaa 3 dl)
1 prk ruohosipulituorejuustoa (à 200 g)
1 prk creme fraichea (à 150 g)
1/2 tuorekurkkua
5 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl lohen mätiä
1. Kiehauta kostutusliemi kasvisliemikuutiosta ja vedestä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunia 8,5 min ja jätä kylmään veteen hetkeksi. Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
2. Silppua tilli ja kasvikset (paprika, suolakurkku ja punasipuli) niin pikkuruisiksi kuutioiksi kuin osaat. Kaada silputut kasvikset sekoituskulhoon. Hienonna keitetyt kananmunat sekä murenna tonnikalapalat. Lisää munasilppu ja tonnikalat muiden ainesten sekaan.
3. Lisää vielä ruohosipulituorejuustot ja creme fraichet kulhoon. Itse ropsautin vähän suolaa ja pippuria sekaan jo tässä vaiheessa. Vatkaa koko seos sähkövatkaimella tahnaksi. Lisää viimeisenä juustoraaste ja vatkaa vielä kunnolla. Maista maut, lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan - älä kuitenkaan tee liian suolaista täytettä. Täytteessä saisi olla mukavaa suutuntumaa pienistä kasviskuutioista.
4. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois, itse leikkelin saksilla, niin sain reunat hyvin ohuelti pois. Levitä pöydälle tuorekelmupätkiä limittäin ja laita leipäviipaleet 4x4 (yht 16 viipaletta) neliöksi kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleita. Itse laitoin 5 tl kostutuslientä per leipäviipale (Savonia-teelusikallisia) ja koko kakkuun meni kostutusta 3 dl.
5. Levitä täyteseoksesta 3/4 leipäviipaleiden päälle, jätä jäljelle hieman (vajaa 3 dl) seuraavaan päivään kakun päälle laitettavaksi (ei tarvitse riittää koko kakun kuorrutukseksi, vain hieman kakun päälle). Levitä täyteseos tasaisesti. Anna kakun kostua hetki ennen rullausta. Vie jäljelle jäänyt täyteseos kelmulla peitettynä kylmään odottamaan.
6. Rullaa kakku kuten kääretorttu kelmujen avulla: taita ensin aloituskohta napakasti kaksinkerroin (ei haittaa vaikka vähän murtuisi), rullaa varovaisesti loppuun asti ja katso että saumakohta jää alimmaiseksi. Alkuosassa rullausta voi leipiä vähän halkeilla, ainakin tuolla Lidlin leivällä, mutta se ei haittaa. Puristele kakkua varovaisesti kasaan ja tasaiseksi. Kiedo kelmut voileipäkakkurullan ympärille. Lisää vielä folioa tukemaan. Ujuta kakku leivinpellille tai muulle pitkälle alustalle, sillä kakku on pitkä, lähes 50 senttinen. Tästä voi siis tehdä hyvin vaikka kaksi vähän lyhyempää voileipäkakkurullaa, joita on helpompi käsitellä. Vie voileipäkakkurulla kylmään yön yli. Itselläni oli kaksi päivää kylmiössä, ja voileipäkakun maku ja kosteus olivat aivan napakymppi.
7. Seuraavana päivänä (tai vasta sitä seuraavana...) avaa kelmut. Laita kakku isolle tarjottimelle. Itse jouduin leikata isot palat kakkujen päistä pois, että sain kakun mahtumaan tarjottimelle. Vaan palat hävisivät alta aikayksikön... Laita voileipäkakun täyteseosta kakun päälle ja puoleen väliin molempia sivuja. Vatkaa 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 1 prk creme fraichea sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja laita seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (tai levitä veitsellä kakun pinnalle). Pursota kakun laitoja hieman. Lisää voileipäkakkurullan päälle haluamiasi koristeita. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/#sthash.v3M9LrIR.dpuf
noin 280 g suolakurkkua (2 jättikokoista)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
1/2 vihreää paprikaa
3 keitettyä kananmunaa (8,5 min keittoaika)
2 prk Pirkan tonnikalapaloja öljyssä (200 g/150 g netto per prk), valutettuna
2 prk ruohosipulituorejuustoa (à 180-200 g)
2 prk creme fraichea (à 150 g)
5 dl emmental-juustoraastetta, voi olla keskikarkeaa tai karkeaa raastetta
suolaa, mustapippuria
Kostutusliemi:
1 kasvisliemikuutio
3-3,5 dl vettä
Pinnalle:
(1/4 täyteseoksesta, vajaa 3 dl)
1 prk ruohosipulituorejuustoa (à 200 g)
1 prk creme fraichea (à 150 g)
1/2 tuorekurkkua
5 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl lohen mätiä
1. Kiehauta kostutusliemi kasvisliemikuutiosta ja vedestä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunia 8,5 min ja jätä kylmään veteen hetkeksi. Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
2. Silppua tilli ja kasvikset (paprika, suolakurkku ja punasipuli) niin pikkuruisiksi kuutioiksi kuin osaat. Kaada silputut kasvikset sekoituskulhoon. Hienonna keitetyt kananmunat sekä murenna tonnikalapalat. Lisää munasilppu ja tonnikalat muiden ainesten sekaan.
3. Lisää vielä ruohosipulituorejuustot ja creme fraichet kulhoon. Itse ropsautin vähän suolaa ja pippuria sekaan jo tässä vaiheessa. Vatkaa koko seos sähkövatkaimella tahnaksi. Lisää viimeisenä juustoraaste ja vatkaa vielä kunnolla. Maista maut, lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan - älä kuitenkaan tee liian suolaista täytettä. Täytteessä saisi olla mukavaa suutuntumaa pienistä kasviskuutioista.
4. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois, itse leikkelin saksilla, niin sain reunat hyvin ohuelti pois. Levitä pöydälle tuorekelmupätkiä limittäin ja laita leipäviipaleet 4x4 (yht 16 viipaletta) neliöksi kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleita. Itse laitoin 5 tl kostutuslientä per leipäviipale (Savonia-teelusikallisia) ja koko kakkuun meni kostutusta 3 dl.
5. Levitä täyteseoksesta 3/4 leipäviipaleiden päälle, jätä jäljelle hieman (vajaa 3 dl) seuraavaan päivään kakun päälle laitettavaksi (ei tarvitse riittää koko kakun kuorrutukseksi, vain hieman kakun päälle). Levitä täyteseos tasaisesti. Anna kakun kostua hetki ennen rullausta. Vie jäljelle jäänyt täyteseos kelmulla peitettynä kylmään odottamaan.
6. Rullaa kakku kuten kääretorttu kelmujen avulla: taita ensin aloituskohta napakasti kaksinkerroin (ei haittaa vaikka vähän murtuisi), rullaa varovaisesti loppuun asti ja katso että saumakohta jää alimmaiseksi. Alkuosassa rullausta voi leipiä vähän halkeilla, ainakin tuolla Lidlin leivällä, mutta se ei haittaa. Puristele kakkua varovaisesti kasaan ja tasaiseksi. Kiedo kelmut voileipäkakkurullan ympärille. Lisää vielä folioa tukemaan. Ujuta kakku leivinpellille tai muulle pitkälle alustalle, sillä kakku on pitkä, lähes 50 senttinen. Tästä voi siis tehdä hyvin vaikka kaksi vähän lyhyempää voileipäkakkurullaa, joita on helpompi käsitellä. Vie voileipäkakkurulla kylmään yön yli. Itselläni oli kaksi päivää kylmiössä, ja voileipäkakun maku ja kosteus olivat aivan napakymppi.
7. Seuraavana päivänä (tai vasta sitä seuraavana...) avaa kelmut. Laita kakku isolle tarjottimelle. Itse jouduin leikata isot palat kakkujen päistä pois, että sain kakun mahtumaan tarjottimelle. Vaan palat hävisivät alta aikayksikön... Laita voileipäkakun täyteseosta kakun päälle ja puoleen väliin molempia sivuja. Vatkaa 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 1 prk creme fraichea sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja laita seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (tai levitä veitsellä kakun pinnalle). Pursota kakun laitoja hieman. Lisää voileipäkakkurullan päälle haluamiasi koristeita. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/#sthash.v3M9LrIR.dpuf
16
isoa paahtoleipäviipaletta (käytin Lidlin McEnnedyn Thick Sliced Brown
Bread -siivuja, mutta esim. Isopaahto graham tai monivilja sopivat yhtä
hyvin)
noin 280 g suolakurkkua (2 jättikokoista)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
1/2 vihreää paprikaa
3 keitettyä kananmunaa (8,5 min keittoaika)
2 prk Pirkan tonnikalapaloja öljyssä (200 g/150 g netto per prk), valutettuna
2 prk ruohosipulituorejuustoa (à 180-200 g)
2 prk creme fraichea (à 150 g)
5 dl emmental-juustoraastetta, voi olla keskikarkeaa tai karkeaa raastetta
suolaa, mustapippuria
Kostutusliemi:
1 kasvisliemikuutio
3-3,5 dl vettä
Pinnalle:
(1/4 täyteseoksesta, vajaa 3 dl)
1 prk ruohosipulituorejuustoa (à 200 g)
1 prk creme fraichea (à 150 g)
1/2 tuorekurkkua
5 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl lohen mätiä
1. Kiehauta kostutusliemi kasvisliemikuutiosta ja vedestä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunia 8,5 min ja jätä kylmään veteen hetkeksi. Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
2. Silppua tilli ja kasvikset (paprika, suolakurkku ja punasipuli) niin pikkuruisiksi kuutioiksi kuin osaat. Kaada silputut kasvikset sekoituskulhoon. Hienonna keitetyt kananmunat sekä murenna tonnikalapalat. Lisää munasilppu ja tonnikalat muiden ainesten sekaan.
3. Lisää vielä ruohosipulituorejuustot ja creme fraichet kulhoon. Itse ropsautin vähän suolaa ja pippuria sekaan jo tässä vaiheessa. Vatkaa koko seos sähkövatkaimella tahnaksi. Lisää viimeisenä juustoraaste ja vatkaa vielä kunnolla. Maista maut, lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan - älä kuitenkaan tee liian suolaista täytettä. Täytteessä saisi olla mukavaa suutuntumaa pienistä kasviskuutioista.
4. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois, itse leikkelin saksilla, niin sain reunat hyvin ohuelti pois. Levitä pöydälle tuorekelmupätkiä limittäin ja laita leipäviipaleet 4x4 (yht 16 viipaletta) neliöksi kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleita. Itse laitoin 5 tl kostutuslientä per leipäviipale (Savonia-teelusikallisia) ja koko kakkuun meni kostutusta 3 dl.
5. Levitä täyteseoksesta 3/4 leipäviipaleiden päälle, jätä jäljelle hieman (vajaa 3 dl) seuraavaan päivään kakun päälle laitettavaksi (ei tarvitse riittää koko kakun kuorrutukseksi, vain hieman kakun päälle). Levitä täyteseos tasaisesti. Anna kakun kostua hetki ennen rullausta. Vie jäljelle jäänyt täyteseos kelmulla peitettynä kylmään odottamaan.
6. Rullaa kakku kuten kääretorttu kelmujen avulla: taita ensin aloituskohta napakasti kaksinkerroin (ei haittaa vaikka vähän murtuisi), rullaa varovaisesti loppuun asti ja katso että saumakohta jää alimmaiseksi. Alkuosassa rullausta voi leipiä vähän halkeilla, ainakin tuolla Lidlin leivällä, mutta se ei haittaa. Puristele kakkua varovaisesti kasaan ja tasaiseksi. Kiedo kelmut voileipäkakkurullan ympärille. Lisää vielä folioa tukemaan. Ujuta kakku leivinpellille tai muulle pitkälle alustalle, sillä kakku on pitkä, lähes 50 senttinen. Tästä voi siis tehdä hyvin vaikka kaksi vähän lyhyempää voileipäkakkurullaa, joita on helpompi käsitellä. Vie voileipäkakkurulla kylmään yön yli. Itselläni oli kaksi päivää kylmiössä, ja voileipäkakun maku ja kosteus olivat aivan napakymppi.
7. Seuraavana päivänä (tai vasta sitä seuraavana...) avaa kelmut. Laita kakku isolle tarjottimelle. Itse jouduin leikata isot palat kakkujen päistä pois, että sain kakun mahtumaan tarjottimelle. Vaan palat hävisivät alta aikayksikön... Laita voileipäkakun täyteseosta kakun päälle ja puoleen väliin molempia sivuja. Vatkaa 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 1 prk creme fraichea sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja laita seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (tai levitä veitsellä kakun pinnalle). Pursota kakun laitoja hieman. Lisää voileipäkakkurullan päälle haluamiasi koristeita. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/#sthash.v3M9LrIR.dpuf
noin 280 g suolakurkkua (2 jättikokoista)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
1/2 vihreää paprikaa
3 keitettyä kananmunaa (8,5 min keittoaika)
2 prk Pirkan tonnikalapaloja öljyssä (200 g/150 g netto per prk), valutettuna
2 prk ruohosipulituorejuustoa (à 180-200 g)
2 prk creme fraichea (à 150 g)
5 dl emmental-juustoraastetta, voi olla keskikarkeaa tai karkeaa raastetta
suolaa, mustapippuria
Kostutusliemi:
1 kasvisliemikuutio
3-3,5 dl vettä
Pinnalle:
(1/4 täyteseoksesta, vajaa 3 dl)
1 prk ruohosipulituorejuustoa (à 200 g)
1 prk creme fraichea (à 150 g)
1/2 tuorekurkkua
5 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl lohen mätiä
1. Kiehauta kostutusliemi kasvisliemikuutiosta ja vedestä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunia 8,5 min ja jätä kylmään veteen hetkeksi. Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
2. Silppua tilli ja kasvikset (paprika, suolakurkku ja punasipuli) niin pikkuruisiksi kuutioiksi kuin osaat. Kaada silputut kasvikset sekoituskulhoon. Hienonna keitetyt kananmunat sekä murenna tonnikalapalat. Lisää munasilppu ja tonnikalat muiden ainesten sekaan.
3. Lisää vielä ruohosipulituorejuustot ja creme fraichet kulhoon. Itse ropsautin vähän suolaa ja pippuria sekaan jo tässä vaiheessa. Vatkaa koko seos sähkövatkaimella tahnaksi. Lisää viimeisenä juustoraaste ja vatkaa vielä kunnolla. Maista maut, lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan - älä kuitenkaan tee liian suolaista täytettä. Täytteessä saisi olla mukavaa suutuntumaa pienistä kasviskuutioista.
4. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois, itse leikkelin saksilla, niin sain reunat hyvin ohuelti pois. Levitä pöydälle tuorekelmupätkiä limittäin ja laita leipäviipaleet 4x4 (yht 16 viipaletta) neliöksi kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleita. Itse laitoin 5 tl kostutuslientä per leipäviipale (Savonia-teelusikallisia) ja koko kakkuun meni kostutusta 3 dl.
5. Levitä täyteseoksesta 3/4 leipäviipaleiden päälle, jätä jäljelle hieman (vajaa 3 dl) seuraavaan päivään kakun päälle laitettavaksi (ei tarvitse riittää koko kakun kuorrutukseksi, vain hieman kakun päälle). Levitä täyteseos tasaisesti. Anna kakun kostua hetki ennen rullausta. Vie jäljelle jäänyt täyteseos kelmulla peitettynä kylmään odottamaan.
6. Rullaa kakku kuten kääretorttu kelmujen avulla: taita ensin aloituskohta napakasti kaksinkerroin (ei haittaa vaikka vähän murtuisi), rullaa varovaisesti loppuun asti ja katso että saumakohta jää alimmaiseksi. Alkuosassa rullausta voi leipiä vähän halkeilla, ainakin tuolla Lidlin leivällä, mutta se ei haittaa. Puristele kakkua varovaisesti kasaan ja tasaiseksi. Kiedo kelmut voileipäkakkurullan ympärille. Lisää vielä folioa tukemaan. Ujuta kakku leivinpellille tai muulle pitkälle alustalle, sillä kakku on pitkä, lähes 50 senttinen. Tästä voi siis tehdä hyvin vaikka kaksi vähän lyhyempää voileipäkakkurullaa, joita on helpompi käsitellä. Vie voileipäkakkurulla kylmään yön yli. Itselläni oli kaksi päivää kylmiössä, ja voileipäkakun maku ja kosteus olivat aivan napakymppi.
7. Seuraavana päivänä (tai vasta sitä seuraavana...) avaa kelmut. Laita kakku isolle tarjottimelle. Itse jouduin leikata isot palat kakkujen päistä pois, että sain kakun mahtumaan tarjottimelle. Vaan palat hävisivät alta aikayksikön... Laita voileipäkakun täyteseosta kakun päälle ja puoleen väliin molempia sivuja. Vatkaa 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 1 prk creme fraichea sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja laita seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (tai levitä veitsellä kakun pinnalle). Pursota kakun laitoja hieman. Lisää voileipäkakkurullan päälle haluamiasi koristeita. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/#sthash.v3M9LrIR.dpuf
16
isoa paahtoleipäviipaletta (käytin Lidlin McEnnedyn Thick Sliced Brown
Bread -siivuja, mutta esim. Isopaahto graham tai monivilja sopivat yhtä
hyvin)
noin 280 g suolakurkkua (2 jättikokoista)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
1/2 vihreää paprikaa
3 keitettyä kananmunaa (8,5 min keittoaika)
2 prk Pirkan tonnikalapaloja öljyssä (200 g/150 g netto per prk), valutettuna
2 prk ruohosipulituorejuustoa (à 180-200 g)
2 prk creme fraichea (à 150 g)
5 dl emmental-juustoraastetta, voi olla keskikarkeaa tai karkeaa raastetta
suolaa, mustapippuria
Kostutusliemi:
1 kasvisliemikuutio
3-3,5 dl vettä
Pinnalle:
(1/4 täyteseoksesta, vajaa 3 dl)
1 prk ruohosipulituorejuustoa (à 200 g)
1 prk creme fraichea (à 150 g)
1/2 tuorekurkkua
5 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl lohen mätiä
1. Kiehauta kostutusliemi kasvisliemikuutiosta ja vedestä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunia 8,5 min ja jätä kylmään veteen hetkeksi. Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
2. Silppua tilli ja kasvikset (paprika, suolakurkku ja punasipuli) niin pikkuruisiksi kuutioiksi kuin osaat. Kaada silputut kasvikset sekoituskulhoon. Hienonna keitetyt kananmunat sekä murenna tonnikalapalat. Lisää munasilppu ja tonnikalat muiden ainesten sekaan.
3. Lisää vielä ruohosipulituorejuustot ja creme fraichet kulhoon. Itse ropsautin vähän suolaa ja pippuria sekaan jo tässä vaiheessa. Vatkaa koko seos sähkövatkaimella tahnaksi. Lisää viimeisenä juustoraaste ja vatkaa vielä kunnolla. Maista maut, lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan - älä kuitenkaan tee liian suolaista täytettä. Täytteessä saisi olla mukavaa suutuntumaa pienistä kasviskuutioista.
4. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois, itse leikkelin saksilla, niin sain reunat hyvin ohuelti pois. Levitä pöydälle tuorekelmupätkiä limittäin ja laita leipäviipaleet 4x4 (yht 16 viipaletta) neliöksi kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleita. Itse laitoin 5 tl kostutuslientä per leipäviipale (Savonia-teelusikallisia) ja koko kakkuun meni kostutusta 3 dl.
5. Levitä täyteseoksesta 3/4 leipäviipaleiden päälle, jätä jäljelle hieman (vajaa 3 dl) seuraavaan päivään kakun päälle laitettavaksi (ei tarvitse riittää koko kakun kuorrutukseksi, vain hieman kakun päälle). Levitä täyteseos tasaisesti. Anna kakun kostua hetki ennen rullausta. Vie jäljelle jäänyt täyteseos kelmulla peitettynä kylmään odottamaan.
6. Rullaa kakku kuten kääretorttu kelmujen avulla: taita ensin aloituskohta napakasti kaksinkerroin (ei haittaa vaikka vähän murtuisi), rullaa varovaisesti loppuun asti ja katso että saumakohta jää alimmaiseksi. Alkuosassa rullausta voi leipiä vähän halkeilla, ainakin tuolla Lidlin leivällä, mutta se ei haittaa. Puristele kakkua varovaisesti kasaan ja tasaiseksi. Kiedo kelmut voileipäkakkurullan ympärille. Lisää vielä folioa tukemaan. Ujuta kakku leivinpellille tai muulle pitkälle alustalle, sillä kakku on pitkä, lähes 50 senttinen. Tästä voi siis tehdä hyvin vaikka kaksi vähän lyhyempää voileipäkakkurullaa, joita on helpompi käsitellä. Vie voileipäkakkurulla kylmään yön yli. Itselläni oli kaksi päivää kylmiössä, ja voileipäkakun maku ja kosteus olivat aivan napakymppi.
7. Seuraavana päivänä (tai vasta sitä seuraavana...) avaa kelmut. Laita kakku isolle tarjottimelle. Itse jouduin leikata isot palat kakkujen päistä pois, että sain kakun mahtumaan tarjottimelle. Vaan palat hävisivät alta aikayksikön... Laita voileipäkakun täyteseosta kakun päälle ja puoleen väliin molempia sivuja. Vatkaa 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 1 prk creme fraichea sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja laita seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (tai levitä veitsellä kakun pinnalle). Pursota kakun laitoja hieman. Lisää voileipäkakkurullan päälle haluamiasi koristeita. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/#sthash.v3M9LrIR.dpuf
noin 280 g suolakurkkua (2 jättikokoista)
1 pieni punasipuli
1 pieni ruukku tilliä
1/2 vihreää paprikaa
3 keitettyä kananmunaa (8,5 min keittoaika)
2 prk Pirkan tonnikalapaloja öljyssä (200 g/150 g netto per prk), valutettuna
2 prk ruohosipulituorejuustoa (à 180-200 g)
2 prk creme fraichea (à 150 g)
5 dl emmental-juustoraastetta, voi olla keskikarkeaa tai karkeaa raastetta
suolaa, mustapippuria
Kostutusliemi:
1 kasvisliemikuutio
3-3,5 dl vettä
Pinnalle:
(1/4 täyteseoksesta, vajaa 3 dl)
1 prk ruohosipulituorejuustoa (à 200 g)
1 prk creme fraichea (à 150 g)
1/2 tuorekurkkua
5 kpl kirsikkatomaatteja
3 rkl lohen mätiä
1. Kiehauta kostutusliemi kasvisliemikuutiosta ja vedestä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunia 8,5 min ja jätä kylmään veteen hetkeksi. Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois.
2. Silppua tilli ja kasvikset (paprika, suolakurkku ja punasipuli) niin pikkuruisiksi kuutioiksi kuin osaat. Kaada silputut kasvikset sekoituskulhoon. Hienonna keitetyt kananmunat sekä murenna tonnikalapalat. Lisää munasilppu ja tonnikalat muiden ainesten sekaan.
3. Lisää vielä ruohosipulituorejuustot ja creme fraichet kulhoon. Itse ropsautin vähän suolaa ja pippuria sekaan jo tässä vaiheessa. Vatkaa koko seos sähkövatkaimella tahnaksi. Lisää viimeisenä juustoraaste ja vatkaa vielä kunnolla. Maista maut, lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan - älä kuitenkaan tee liian suolaista täytettä. Täytteessä saisi olla mukavaa suutuntumaa pienistä kasviskuutioista.
4. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois, itse leikkelin saksilla, niin sain reunat hyvin ohuelti pois. Levitä pöydälle tuorekelmupätkiä limittäin ja laita leipäviipaleet 4x4 (yht 16 viipaletta) neliöksi kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleita. Itse laitoin 5 tl kostutuslientä per leipäviipale (Savonia-teelusikallisia) ja koko kakkuun meni kostutusta 3 dl.
5. Levitä täyteseoksesta 3/4 leipäviipaleiden päälle, jätä jäljelle hieman (vajaa 3 dl) seuraavaan päivään kakun päälle laitettavaksi (ei tarvitse riittää koko kakun kuorrutukseksi, vain hieman kakun päälle). Levitä täyteseos tasaisesti. Anna kakun kostua hetki ennen rullausta. Vie jäljelle jäänyt täyteseos kelmulla peitettynä kylmään odottamaan.
6. Rullaa kakku kuten kääretorttu kelmujen avulla: taita ensin aloituskohta napakasti kaksinkerroin (ei haittaa vaikka vähän murtuisi), rullaa varovaisesti loppuun asti ja katso että saumakohta jää alimmaiseksi. Alkuosassa rullausta voi leipiä vähän halkeilla, ainakin tuolla Lidlin leivällä, mutta se ei haittaa. Puristele kakkua varovaisesti kasaan ja tasaiseksi. Kiedo kelmut voileipäkakkurullan ympärille. Lisää vielä folioa tukemaan. Ujuta kakku leivinpellille tai muulle pitkälle alustalle, sillä kakku on pitkä, lähes 50 senttinen. Tästä voi siis tehdä hyvin vaikka kaksi vähän lyhyempää voileipäkakkurullaa, joita on helpompi käsitellä. Vie voileipäkakkurulla kylmään yön yli. Itselläni oli kaksi päivää kylmiössä, ja voileipäkakun maku ja kosteus olivat aivan napakymppi.
7. Seuraavana päivänä (tai vasta sitä seuraavana...) avaa kelmut. Laita kakku isolle tarjottimelle. Itse jouduin leikata isot palat kakkujen päistä pois, että sain kakun mahtumaan tarjottimelle. Vaan palat hävisivät alta aikayksikön... Laita voileipäkakun täyteseosta kakun päälle ja puoleen väliin molempia sivuja. Vatkaa 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja 1 prk creme fraichea sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja laita seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (tai levitä veitsellä kakun pinnalle). Pursota kakun laitoja hieman. Lisää voileipäkakkurullan päälle haluamiasi koristeita. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/#sthash.v3M9LrIR.dpuf
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti