1 pkt voitaikinalevyjä
paistonkestävää omenamarmeladia
sitruunamehua+ vettä
2 punakuorista omenaa
tomusokeria
Viipaloi omena ohuiksi siivuiksi.
Laita 5 dl vettä ja sitruunanmehua (puolikkaan sitruunan verran) kulhoon.
Lisää ohuet omenaviipaleet veteen.
Lämmitä kulhoa täytteineen 3 minuuttia mikrossa. Tämä pehmentää omenaviipaleet.
Jaa sulatetut voitaikinalevyt pituussuunnassa kahtia. Kauli niitä hieman ohuemmiksi.
Levitä omenamarmeladia voitaikinan päälle ja aseta omenasuikaleet hieman limittäin voitaikinan pitkän sivun reunalle marmeladin päälle. Käännä toinen pitkä sivu voitaikinasta omenoiden päälle. Rullaa ruusuksi ja laita muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa n. 25 min.
Omenankuoret tummuvat helposti paiston aikana. Ensi kerralla voisi kokeilla paiston loppuvaiheessa peittää ruusut foliolla tai pienentää lämpötilaa ja pidentää paistoaikaa...
Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden omenaruusujen päälle.
Tämäkin ihana postaus innoitti hiiritä aamutuimaan! Kiitos!
VastaaPoistaTerkuin nami-hiiri
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Ihania omppuruusuja oli nami-hiirenkin blogissa valmistunut :)
VastaaPoistamie jätin omppuhillon pois ja korvasin sen voilla sokerilla ja kanelilla
VastaaPoistaToimii varmasti myös niin!
Poista