lauantai 29. elokuuta 2015

Marjainen marenkikranssi

Jouluna tekaisin ensimmäisen marenkikranssini Maku-lehden ohjeesta innostuneena.
Nyt mansikkakauden kääntyessä jo loppuun tuli tuo ohje mieleeni.
Tällä kertaa jätin marjasiirapin pois ja lopputulos oli silti tosi herkullinen.




Marenkipohjat
    4 kpl valkuaista
    1/4 tl suolaa
    3 dl sokeria
    2/3 rkl maissitärkkelystä
    1 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
Mascarponetäyte
    250 g mascarponejuustoa
    200 g sitruunarahkaa
    1/2 dl tomusokeria
    1/2 tl kardemummaa (jauhettua)
    1 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta
 
 
Viimeistelyyn
marjoja
 
 
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa marenkivaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Vatkaa lopuksi marenkimassaan maissitärkkelys ja viinietikka tai sitruunamehu.
Nosta marenkimassasta kahdella ruokalusikalla reiluja, noin kananmunan kokoisia nokareita leivinpaperille, uunipellille. Tee nokareista kranssi (Ø noin 30 cm). Tasoita lusikalla hieman marengin pintaa.
Kuivata marenkia 120-asteisen uunin keskitasolla 1–1 1/2 tuntia. Sammuta virta ja anna marengin kuivahtaa vielä puolisen tuntia uunin jälkilämmössä.
Notkista täytteen mascarpone lusikalla. Yhdistä siihen sitruunarahka. Mausta sokerilla, kardemummalla ja sitruunankuorella.
 
Nosta marenkikranssi laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle ensin mascarpone-sitruunarahkaa.
Viimeistele marenkikranssi marjoilla.
 
 
(Ohje hieman muokaten Maku-lehdestä)

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis! Täytyy itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! Ohje on helppo ja muunneltavissa eri marjoilla tai hedelmillä.

      Poista