Nyt mansikkakauden kääntyessä jo loppuun tuli tuo ohje mieleeni.
Tällä kertaa jätin marjasiirapin pois ja lopputulos oli silti tosi herkullinen.
Marenkipohjat
4 kpl valkuaista
1/4 tl suolaa
3 dl sokeria
2/3 rkl
maissitärkkelystä
1 tl
valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
Mascarponetäyte
250 g
mascarponejuustoa
200 g
sitruunarahkaa
1/2 dl tomusokeria
1/2 tl kardemummaa
(jauhettua)
1 1/2 rkl
sitruunankuoriraastetta
Viimeistelyyn
marjoja
Vatkaa
huoneenlämpöiset valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi.
Notkista täytteen mascarpone lusikalla. Yhdistä siihen
sitruunarahka. Mausta sokerilla, kardemummalla ja sitruunankuorella.
Lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa marenkivaahto kovaksi
ja kiiltäväksi. Vatkaa lopuksi marenkimassaan maissitärkkelys ja viinietikka tai
sitruunamehu.
Nosta marenkimassasta kahdella ruokalusikalla reiluja, noin
kananmunan kokoisia nokareita leivinpaperille, uunipellille. Tee nokareista
kranssi (Ø noin 30 cm). Tasoita lusikalla hieman marengin pintaa.
Kuivata marenkia 120-asteisen uunin keskitasolla 1–1 1/2
tuntia. Sammuta virta ja anna marengin kuivahtaa vielä puolisen tuntia uunin
jälkilämmössä.
Nosta marenkikranssi laakealle tarjoiluvadille. Levitä
päälle ensin mascarpone-sitruunarahkaa.
Viimeistele marenkikranssi marjoilla.
(Ohje hieman muokaten Maku-lehdestä)
Tosi kaunis! Täytyy itsekin kokeilla!
VastaaPoistaKiitos Nina! Ohje on helppo ja muunneltavissa eri marjoilla tai hedelmillä.
Poista