perjantai 8. tammikuuta 2016

DaCapo-kakku

Tämä kakku on todella suklainen ja banaanin maku tuntuu myös oikein mukavasti.



 





2 kypsää banaania
1 ps (130 g) Fazer DaCapo bites
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

1 ps (130 g) Fazer DaCapo bites
25 g voita 



  •   Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapalat veitsellä. 
  •  
  •   Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe. 
  •  
  •   Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia. 
  •  
  •   Sulata suklaapalat ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella. 
  •  
  •  
  •  
  • (K-ruoka) 

2 kommenttia:

  1. Oi, Da-Capo !
    Hiirenkolossa näitä ei raaskita käyttää leipomuksiin. Suuri rakkauteni on parasta ihan sellaisenaan Ü.
    TOKI LEIPOMUS HOUKUTTAA, jospa sittenkin.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kokeile rohkeasti ;) Kakussa on ihania DaCapo-sattumia...

      Poista