sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pavlova

Leivoin tämän marenkikakun kummipojalleni. Maistelimme molemmat pavlovaa ensimmäistä kertaa :)

Pohja:

8 kananmunan valkuaiset
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl omenaviinietikkaa

Päälle:

1 prk Flora Vispiä
1 prk sitruunarahkaa
½ dl sokeria
1 prk hedelmäcocktailsäilykettä
4 kiiviä

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.

Laita leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella rengas, jonka halkaisija on noin 25 cm. Levitä marenkiseos renkaan sisään ja pursota lisäksi korkeammat reunat.
Paista marenkipohjaa 125-asteisessa uunissa 1 1/2 - 2 tuntia. Anna kakun jäähtyä. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kermavaahto kakulle ja asettele kuoritut, paloitellut kiivit ja muut hedelmät kakun pinnalle.

Kotivinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti