lauantai 29. maaliskuuta 2014

Banoffee-torttu

Voi että tykästyin tähän kandikeksipohjaan! Kerrassaan herkullista :) Aiemmin olen käyttänyt digestive-keksejä banoffee-pohjassa, mutta jatkossa tulee kyllä käytettyä näitä.
Pekaanipähkinät antavat myös ihanasti makua leivonnaiseen.



1 pkt (260 g) Bastogne-keksejä
1 dl (60 g) pekaanipähkinöitä
1 1/2 dl sulatettua voita
1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
3–4 banaania
3 1/3 dl kuohukermaa
2 rkl kahvilikööriä tai 1 tl pikakahvijauhetta
1 dl (60 g) pekaanipähkinöitä


Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon.

Pingota 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille noin kolmen sentin korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.

Levitä karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle. Valmiiksi karamellisoitua, kondensoitua maitoa ei tarvitse erikseen keittää toffeeksi.

Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle.

Vaahdota kerma, mausta liköörillä tai pikakahvijauheella. Levitä kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.

(Ohje Anna-lehdestä)

1 kommentti: