lauantai 8. maaliskuuta 2014

Mustikka-rahkapiirakka

Naistenpäivään marjaista piirakkaa :)





150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhoja

Täyte:
500 g (2 prk) maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
n. 4 dl mustikoita

Voitele n. 24 cm:n irtopohjavuoka.
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna.
Sekoita jauhot ja kääntele ne taikinaan.
Levitä taikina vuokaan ja esipaista sitä 200 asteessa 10 min.

Valmista sillä välin täyte:
Sekoita kaikki muut ainekset, paitsi marjat.
Laita n. puolet marjoista pohjan päälle. Kaada täyte päälle.
Soseuta loput mustikat pintakoristeluja varten.
(Alkuperäisessä ohjeessa kaikki marjat soseutettiin ja sekoitettiin rahkaan.)

Paista 200 asteessa n. 35-40 min.
Irrota piiras vasta jäähtyneenä vuoasta.


(Kotilieden uusi leivontakirja)

2 kommenttia:

  1. Namm, tuo on varmasti herkullista. Hauskasti olet toteuttanut tuon mustikan tuohon. Minulla just postaus samasta aiheesta ja gluteiiniton vaihtoehto kyseessä. Näyttää pohjan ohje samantapaiselta kuin se minun perusohje, ainakin ainesten suhteet täsmää. Mukavaa naistenpäivää sinne myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Herkullista oli. Täytyykin käydä kurkkaamassa sinun postausta :)

      Poista