sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Raparperipikapullat

Näihin pikapulliin sain käytettyä viimeiset raparperit pakastimesta ennen uuden sadon valmistumista.




    4 dl vehnäjauhoja
    1 1/2 dl sokeria
    2 tl leivinjauhetta
    1 1/2 tl kardemummaa
    100 g voita
    2 dl rasvatonta maitoa
    2 munaa
    4 dl raparperia (paloiteltuna)

Koristeeksi
2 rkl raesokeria

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, munat, rasvasula ja raparperipalat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
Nostele taikina kahdella ruokalusikalla leivosvuokiin. Ripottele raparperipikapullien pinnalle raesokeria.
Paista pikapullia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

(Maku.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti