Tähän kakkuun meni reilusti suklaata, joten se on todellakin nimensä mukainen. Kakkupohja ei ole perinteinen sokerikakkupohja, vaan enemmän kahvikakkumainen.
n. 20 hlölle
Pohja:
3 dl maitoa
1 tl omenaviinietikkaa
2 munaa
2 ½ dl vahvaa kahvia
225 g voita sulatettuna
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/4 tl ruokasoodaa
2 1/4 tl leivinjauhetta
2 1/4 tl vaniljasokeria
4 dl sokeria
½ tl suolaa
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
6 dl vispikermaa
420 g tummaa suklaata
Sekoita nesteet keskenään. Sen jälkeen sekoita kuivat aineet huolella ja lisää ne nesteeseen siivilän läpi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei siitä tule mureneva.
Paista pohjaa 175 asteessa n. reilu tunti (vuoan halkaisija 24 cm). Anna pohjan levätä vuoassa n. 5 min, kumoa sen jälkeen leivinpaperille ja kääri kelmuun tai pussiin. Näin pohjasta tulee mehevä.
Jaa kakkupohja neljään osaan. Sulata suklaa täytettä varten vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita suklaasula kermavaahtoon. Levitä täytettä kakkulevyille.
Valmista kuorrutus: kuumenna kerma kattilassa, mutta älä anna sen kiehua! Lisää paloiteltu suklaa sulamaan kerman joukkoon. Sekoita.
Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Vatkaa kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle.
(Herkkuleivonta-lehti 1/14)
Oi, näyttääpä ihanan suklaiselta! Houkutteleva!
VastaaPoista