perjantai 2. toukokuuta 2014

Vappumunkit

Onhan munkkeja ainakin kerran vuodessa tehtävä...




5 dl maitoa 
50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
14 dl vehnäjauhoja
125 g voita

paistamiseen öljyä
pinnalle sokeria

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.
Alusta kuten pullataikina, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota.
Muotoile taikinasta pyöreitä munkkeja. Kohota.
Paista kuumassa rasvassa pyöreiksi munkeiksi tai pyöräytä niihin reikä sormien avulla ennen paistamista. Kuumenna öljy ja paista munkit kauniin ruskeiksi.
Nosta kypsät munkit reikäkauhan avulla leivinpaperille valumaan. Pyöritä vielä kuumat munkit sokerissa lautasella tai paperipussin sisällä.


(ohje Yhteishyvästä)

Sima on valmistettu fariinisokeripussin kyljessä olevan ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti