sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kuningatar-valkosuklaapiirakka

Tähän piirakkaan käytin pakastettuja marjoja. Täytyy kokeilla tuoreilla heti, kun niitä alkaa loppukesästä kypsymään. Valkosuklaa pyöristää mukavasti marjojen makua. Oikein herkullinen yhdistelmä.





200 g voita
3 munaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 levy Pandan valkosuklaata
1 dl maitoa
n. 5 dl vadelmia
n. 5 dl mustikoita

  
Pinnalle:


1 levy Pandan valkosuklaata



Sulata voi, ota pois levyltä ja kaada sekaan maito.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon, kuten myös maito-voisulaseos.

Rouhi valkosuklaa ja lisää se taikinaan.

Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Ripottele marjat päälle.

Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Jäähdytä.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Viiruta piirakan pinta suklaalla.



(Ohje: Maku 4/14 hieman muokaten)

3 kommenttia:

  1. Miten olet saanut suklaan noin nätin näköisesti? :) Itsellä tulee aina kauheita klönttejä ku yritän laittaa raitoja :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Laitoin sulatetun suklaan pieneen (hieman vahvempaan) pakastepussiin ja leikkasin pikku reiän kulmaan. Sitä heiluttelin sitten vimmatusti piirakan yläpuolella ;)

    VastaaPoista
  3. Oo kiitos hyvästä vinkistä! :)

    VastaaPoista