Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 1/2 dl omenatäysmehua tai vahvaa kahvijuomaa
2 rkl mantelilikööriä
Raparperitäyte
1 l (400 g) raparperipaloja
1/2-1 dl vettä
1 dl sokeria
Täyte
1 tlk (2 dl) vispikermaa
2 rs (à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
3 rkl sokeria
Pinnalle
1-2 tl kanelia
Valmista ensin raparperitäyte.
Keitä raparperia, vettä ja sokeria noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on
soseutunut. Anna jäähtyä kylmäksi. (Hillokkeen voit tehdä jo edellisenä
päivänä.)
Vaahdota huoneenlämpöiset munat
ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää
jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä
taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin
keskitasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa paistunut torttulevy
sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy
kahteen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.
Sekoita mehu tai kahvi ja
likööri. Kostuta pohjalevy seoksella.
Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon
tuorejuustot, jogurtti ja sokeri.
Levitä alimmalle torttulevylle
puolet raparperitäytteestä ja noin 1/3 juustoseoksesta. Nosta päälle seuraava
torttulevy ja kostuta se. Levitä pinnalle raparperitäyte. Lusikoi loppu
juustoseos muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota juustoseos
kakun päälle pieninä nokareina.
Anna tiramisun vetäytyä
jääkaapissa yön yli. Sirottele pinnalle kanelia.
(K-ruoka.fi)
(K-ruoka.fi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti