maanantai 16. kesäkuuta 2014

Seeprajogurttikakku

Tämä hyydytetty kakku näyttää paljon monimutkaisemmalle tehdä, kuin onkaan. Ohje löytyi Kinuskikissan helpot suosikit-leivontakirjasta.
Kakku ei ole kovin makea, joten ensi kerralla laitan hieman lisää makeutta tumman suklaamassan joukkoon...



Pohja:
 

200 g dominokeksejä
50 g voita

Täyte:
 

5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia
-> Jaa kahteen osaan.
 

Lisää toiseen puolikkaaseen::
4 liivatetta
120 g valkosuklaata

Toiseen puolikkaaseen tulee:
4 liivatetta
100 g tummaa suklaata


 

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna sivelemällä reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.
Murskaa dominot. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kahteen eri astiaan.

Paloittele valkosuklaa kattilaan ja sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula jogurttiin. Tee samoin tummalle suklaalle ja sekoita se omassa astiassaan jogurtin kanssa.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen. Tee näin molemmille täytteille.

Täytteitä laitetaan pohjan päälle (keskelle vuokaa) vuorotellen 1 dl kerrallaan. Vuokaan muodostuu sisäkkäisiä ympyröitä kuin tikkataulussa. Jos haluat raidat harvempaan, kaada täytettä isompi annos kerrallaan vuokaan.

Laitoin lopuksi kakun päälle kauttaaltaan valkoista täytettä kuorrutteeksi. Anna hyytyä kunnolla (esim. yön yli). Koristele lopuksi höyläämällä juustohöylällä maitosulaata kakun päälle.

3 kommenttia:

  1. Tätä pitää kyllä kokeilla. Oli kiva kun kommentoit, ettei oo lainkaan monimutkainen...

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva kakku! Ohje talteen ja "tätä täytyy kokeilla-listalle" :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on tosiaan helppo tehdä ja lopputulos on näyttävä.

    VastaaPoista