Ihana aamullinen brunssi takana. Nautiskelimme mm. näitä mustikkapannukakkuja.
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
3 munaa
2 dl piimää
50 g sulatettua voita
2 dl mustikoita
Paistamiseen:
voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat, piimä ja jäähtynyt
rasva. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi mustikat (ne voi
ripotella myös pannulla lettujen päälle). Anna taikinan seistä n. 10
min.
Kuumenna lettupannu ja sivele sille pullasudilla sulatettua voita ennen jokaisen pannukakun paistamista.
(Viherpiha 5/08)
Ihanan näköisiä! :) Olen joskus tehnyt banaanista vastaavia ja ne olivat kyllä ihania. Pitääpä tehdä lapsille näitä nyt, kun mustikkaa on vielä pakkasessa :) Olen niin paljon niitä jo käyttänyt, että kohta jo loppuvat!
VastaaPoistaOnneksi mustikkatäydennystä saa vielä metsästä pakkaseen tai suoraan leivonnaisiin :)
VastaaPoista