maanantai 21. heinäkuuta 2014

Mustikkapannukakut

Ihana aamullinen brunssi takana. Nautiskelimme mm. näitä mustikkapannukakkuja.


2½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
3 munaa
2 dl piimää
50 g sulatettua voita
2 dl mustikoita

Paistamiseen: 
voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat, piimä ja jäähtynyt rasva. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi mustikat (ne voi ripotella myös pannulla lettujen päälle). Anna taikinan seistä n. 10 min.
Kuumenna lettupannu ja sivele sille pullasudilla sulatettua voita ennen jokaisen pannukakun paistamista.



(Viherpiha 5/08)

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! :) Olen joskus tehnyt banaanista vastaavia ja ne olivat kyllä ihania. Pitääpä tehdä lapsille näitä nyt, kun mustikkaa on vielä pakkasessa :) Olen niin paljon niitä jo käyttänyt, että kohta jo loppuvat!

    VastaaPoista
  2. Onneksi mustikkatäydennystä saa vielä metsästä pakkaseen tai suoraan leivonnaisiin :)

    VastaaPoista