Pohjalle
50 g voita
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperia
paloiteltuna
2 omenaa
Taikina
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
1 tlk vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta
Mittaa piirakkavuoan pohjalle voi ja fariinisokeri.
Kuumenna vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia (tai hetki mikrossa),
kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita rasva-sokeriseos vuoan pohjalle.
Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne. Ripottele vuokaan
raparperit ja omenat.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset
munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja
vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina
on tasaista. Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40 - 50
minuuttia. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaahdotetun
vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti