keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Raparperi-omenakeikauskakku

Tykästyin jo pari kesää sitten tähän Pirkan reseptiin.



Pohjalle 

50 g                  voita
1 dl                   fariinisokeria
5 dl                   raparperia paloiteltuna
2                        omenaa
                           
Taikina

150 g                voita
2 dl                   sokeria
2                        kananmunaa
2 1/2 dl            vehnäjauhoja
1 tl                    leivinjauhetta
1 tl                    vaniljasokeria
                         
Tarjoiluun

1 tlk         vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Mittaa piirakkavuoan pohjalle voi ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia (tai hetki mikrossa), kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita rasva-sokeriseos vuoan pohjalle.

Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne. Ripottele vuokaan raparperit ja omenat.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40 - 50 minuuttia. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti