tiistai 21. elokuuta 2012

Kinuski-juustokakku



Herkullista juustokakkua makean ystäville :)



 Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
220 g Omar-karamellejä
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
800 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl ruokokidesokeria
5 kananmunaa

Kuorrute:
1 ½  dl (150 g) ranskankermaa
1½ dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun:
kinuskikastiketta

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää se keksimurujen joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada keksimurut vuoan pohjalle. Painele kevyesti joka puolelle.
Pilko kermatoffeekaramellit pieniksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää ruokakidesokeri ja kondensoitu maito. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Nostele lopuksi pilkotut karamellit täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakun päälle folio, jotta pinta ei pitkän paiston aikana pala. Paista 160 asteessa 1½ tunnin ajan. Jäähdytä kakkua yön yli jääkaapissa.
Sekoita kermat ja vatkaa seosta, kunnes se on vaahtoutunut kunnolla. Lisää tomu- ja vaniljasokeri joukkoon ja sekoita. Levitä kuorrute kylmän juustokakun päälle.
Tarjoile kakku kinuskikastikkeen kera.

Ohje Pullahiiren makeat kakut-kirjasta

5 kommenttia:

  1. Juustokakku on niin hyvää! Kiva nuo omar-karkit täytteessä!

    VastaaPoista
  2. Nam nam naam! Tää näyttää ja kuulostaa ihan liian herkulliselta! :-D

    VastaaPoista
  3. tämä on kyllä tosi hyvää:) itselläkin sma kirja!

    VastaaPoista
  4. eilen entisten nuorten naisten partioillassa maistoin kakkau ja NAM. pakko oli kaivella ohje ja tässähän se on . suosittelen lämpöisesti, hyvä vaihtoehto tavallisela täytskärille
    Tiuna

    VastaaPoista
  5. Tein tätä viime äitienpäivänä ja oli aivan törkeän hyvää! Omar palat jäi liian isoiksi paloiksi (omaa laiskuuttani), ja olivat juustomassan seassa valuneet keksipohjan pinnalle luoden hieman hankalasti leikattavan toffeekeksi pohjan. Hyvää se silti oli! xD

    Ekaa kertaa tein paistettavaa juustokakkua ja onnistui täydellisesti. Hyvä vinkki tuo folion laittaminen päälle: ei ollut pelkoa että päällinen paistuu liikaa tai kakku halkeaa. Aijon tehdä tätä joskus uudestaan ja ehkä muokata ohjetta hieman omaan käyttöön. :)

    VastaaPoista