lauantai 25. elokuuta 2012

Mansikkaiset marengit

3 valkuaista
6 dl mansikanmakuista tomusokeria
1 1/4 tl omenaviinietikkaa

Erottele valkuaiset keltuaisista ja lisää valkuaiset kulhoon. Lisää siivilöidystä tomusokerista 2 dl valkuaisten joukkoon ja vatkaa muutama minuutti. Lisää loput tomusokerista ja vatkaa vielä noin 5 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki.
Pursota leivinpaperilla vuodatulle pellille ruusukkeita ja paista 80 asteessa noin 2 tuntia.

Tämä ohjeen löysin Open Cafésta.

4 kommenttia:

  1. Kauniita marenkeja ja ihanan tunnelmallinen kuva! Syksyn paras (tai siis ainoa hyvä) puoli on se, että voi taas poltella kynttilöitä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olen samaa mieltä kanssasi, että pimenevät illat tuovat tullessaan tunnelmallisia kynttiläiltoja...

    VastaaPoista
  3. Kovettuiko nämä marengit sisältäkin? :) Oon monella ohjeella tehnyt marenkeja ja aina ne jää löysäksi sisältä.

    VastaaPoista
  4. Olen ollut oikein tyytyväinen tähän reseptiin. Eivät ole olleet sisältä löysiä (varmistin asiaa vielä tyttäreltänikin).

    VastaaPoista