Tein tämän leivonnaisen jokin aika sitten vierasvaraksi pakastimeen. Hyvin kesti operaation, eivätkä maut muuttuneet. Ja nimestään huolimatta tähän ei tule yhtään tuorejuustoa.
Pohja:
½ pkt (200 g) valmista murotaikinaa
Täyte:
2 tlk Arlan sitruunan makuista rahkaa
|
|
1 tlk (2 dl) kevytkermaa |
|
3/4 dl sokeria |
|
3 kananmunaa |
|
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja |
|
| | | | |
|
|
Pinnalle: |
|
|
|
|
|
|
1 tlk (200 g) | kermaviiliä |
n. 1 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
|
|
Painele sulanut murotaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan
(halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Siirrä vuoka
jääkaappiin odottamaan.
Sekoita rahka, kerma, sokeri,
munat ja maissitärkkelysjauhot keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista
175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia.
Sekoita
pinnalle tuleva kermaviili, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään.
Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna
jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku
vuoasta ja tarjoa kylmänä.
(Täytteen ohje
Pirkka)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti