maanantai 24. syyskuuta 2012
Mustikka-valkosuklaamoussekakku
8 munan sokerikakkupohja
Täyte:
350 g mustikoita
6 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ - 2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g valkosuklaata
Kuorrute:
vaahtokarkkimassaa
Valkosuklaavaahto:
200 g valkosuklaata
3 dl Flora Vispiä
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
Valmista täyte: Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon notkistettu tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri, soseuteut mustikat ja sulatettu suklaa.
Kostuta kakkupohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Kokoa kakku levittämällä molempiin väleihin yhtä paljon täytettä.
Nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
Valmista vaahtokarkkimassa ja kauli se ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja muotoile reunat. Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon. Koristele päällinen ruusupursotuksin valkosuklaavaahdolla.
Täyte- ja kuorrutereseptit Pullahiiren makeat herkut-kirjasta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Upea!! Pitäisi itsekkin kokeilla noita ruusupursotuksia, ovat kauniita!
VastaaPoistaKiitos, Kirsi :) Tykkään myös pursotetuista ruusuista. Ovat nopeita tehdä ja lopputulos on ihan kivan näköinen.
VastaaPoistaIhan parasta kakkua mitä oon maistanut!
VastaaPoistaKiitos kaimaseni! Täytyy tehdä toistekin, niin saa itsekin maistaa :))
VastaaPoista