tiistai 15. lokakuuta 2013

Kahden suklaan kakkua

Jotain suklaista piti saada. Tässä lopputulos...



200 g voita
170 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
170 g valkosuklaata
½ dl mantelirouhetta

Sulata voi ja lisää suklaapalat sulamaan voisulan sekaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan.
Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa n. tunti.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja levitä kakun päälle. Ripottele pintaan mantelirouhetta.

Vinkki! Mikäli haluat pohjasta mutakakkumaisen, lyhennä paistoaika puoleen.


Resepti otettu Kotivinkistä joskus kauan sitten...

4 kommenttia:

  1. Voi mikä herkku! Harmi, että tämän viikon leivontakiintiö on jo täynnä. Muuten tekisin tällaisen hetimmiten. Täytyy ottaa ohje talteen :)

    VastaaPoista
  2. :) Ota ihmeessä ohje muistiin. Tämä on niin nopea tekaista makean nälkään.

    VastaaPoista
  3. Suklaa-hiiri täällä katselee kuvaa vesi kielellä, herkullista! Nams!

    VastaaPoista
  4. Jos pohjasta haluaa mutakakkumaisen, paistoaikaa kannattaa lyhentää *vink, vink*

    VastaaPoista