Tämän kakku kulkee myös nimellä Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku.
Muista, että kakun pitää siis ehtiä jäätyä pakkasessa yön yli!
Pohja:
9 suurta grahamkeksiä
35 g voita
Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia-juustoa
150 g sokeria (1,8 dl)
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset)
2 1/2 dl kuohukermaa
(100 g pekaanipähkinöitä)
koristeeksi suklaarouhetta
Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos
irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voit laittaa pohjalle ensin pohjan kokoisen
voipaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita juusto ja 100 g sokeria (noin desilitra). Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Sekoita joukkoon suklaa.
Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella
kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos
juusto-suklaamassaan.
Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä
vaiheessa voit lisätä halutessasi pähkinät tai voit säästää ne
koristeeksi.
Kaada seos vuokaan grahamkeksipohjan päälle.
Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla. Pidä yön yli pakastimessa.
Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
(Kakkujen kuningattaret-kirja)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti