sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Puolukkapiirakkaa

Sain Gummeruksen tarjoaman Reseptien aarteet -kirjan. Se sisältää sekä ruoka- että leivontareseptejä. Halusin kokeilla ensimmäisenä puolukkapiirakan ohjetta, koska viime syksyn puolukoita löytyi vielä pakastimesta. Grahamjauhot sopivat mainiosti yhteen puolukan kanssa; oiva makupari!


Pohja:

200 g voita
1½ dl sokeria
1 dl jauhettua mantelia tai hasselpähkinöitä
4 dl grahamjauhoja
1 muna

Täyte:

2 dl kermaviiliä
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

3 dl puolukkasurvosta + 1 dl sokeria (tai vastaava määrä valmista hilloa)

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja muut aineet.
Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa n. 10 min.

Sekoita keskenään täytteen ainekset (puolukkaa lukuunottamatta).
Kaada täyte pohjan päälle.
Nostele survoksesta lusikalla pieniä kasoja täytteen päälle.

Paista torttua vielä n. 25-30 min, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti