keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sitruuna-rahkakakku

Jääkaapissa olleet sitruunat ja rahka täytyi hyödyntää, joten aloin kokeilemaan Taikinaterapiaa-blogin reseptiä. Päätin harjoitella samalla suklaareunuksien tekemistä kalvon avulla. Kuvassa kalvo on vielä paikoillaan, sillä pelkäsin suklaakoristelun olevan paikoin hieman liian ohutta ja särkyvän. Koristeista tuli myös ehkä hieman liian korkeita. Yritys hyvä, mutta vaatii lisää harjoittelua :)

Sitruuna maistuu kakussa todella vahvasti, joten halutessasi miedomman sitruunan maun, voit jättää toisen sitruunan pois.



Pohja:

n.175 g kaurakeksejä (isosta kaurakeksipussista n. 30-35 kpl)
75 g sulatettua voita tai margariinia

Murskaa keksit esim. kaulimella hienoksi. Sulata rasva ja lisää joukkoon keksinmurut. Laita irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi. Painele keksinmuruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Täyte:

9 liivatelehteä
500 g rasvatonta maitorahkaa
200 g ranskankermaa (creme fraiche)
2 - 2,25 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kermaa
1 - 2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, ranskankerma, sokerit ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota siihen liotetut liivatteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-kermavaahtosekseen koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia.

Sulata suklaa vesihauteessa, laita pursotuspussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Suunnittele haluamasi kuvio paperille. Laita reunakalvo piirtämäsi kuvion päälle ja teippaa se kiinni, jotta kalvo pysyy paikallaan. Pursottamisen jälkeen anna suklaan jähmettyä hetki, jotta se ei ala valumaan kalvoa käsiteltäessä. Nosta kalvo kakun reunalle, laita keskikohta ensin kiinni kakkuun ja paina suklaata varovasti kakkuun kiinni. Laita jääkaappiin jähmettymään. Suklaan kovetuttua, irroita kalvo varovasti.

PS. Suklaareunus kesti yllättävän hyvin kalvon irroituksen. Yläosa särkyi vain parista kohdasta...

2 kommenttia:

  1. oijoi, on varmaan hyvää! Hienosti onnistuivat nuo suklaakoristeet. En ole koskaan kokeillut, pitäis varmaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Jos nuo koristukset ovat korkeampia kuin kakku, näkyvät ne helpommin rikkoontuvan. Mutta ensi kerralla uusi yritys :)

      Poista