Sitruuna maistuu kakussa todella vahvasti, joten halutessasi miedomman sitruunan maun, voit jättää toisen sitruunan pois.
Pohja:
n.175 g kaurakeksejä (isosta kaurakeksipussista n. 30-35 kpl)
75 g sulatettua voita tai margariiniaMurskaa keksit esim. kaulimella hienoksi. Sulata rasva ja lisää joukkoon keksinmurut. Laita irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi. Painele keksinmuruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Täyte:
9 liivatelehteä
500 g rasvatonta maitorahkaa
200 g ranskankermaa (creme fraiche)
2 - 2,25 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kermaa
1 - 2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka,
ranskankerma, sokerit ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota siihen liotetut liivatteen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-kermavaahtosekseen koko ajan
huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja hyydytä
kylmässä vähintään neljä tuntia.
PS. Suklaareunus kesti yllättävän hyvin kalvon irroituksen. Yläosa särkyi vain parista kohdasta...
oijoi, on varmaan hyvää! Hienosti onnistuivat nuo suklaakoristeet. En ole koskaan kokeillut, pitäis varmaan...
VastaaPoistaKiitos Tita! Jos nuo koristukset ovat korkeampia kuin kakku, näkyvät ne helpommin rikkoontuvan. Mutta ensi kerralla uusi yritys :)
Poista