2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g meijerivoita
Täyte:
voitapiparkakkumaustetta
sokeria
Pinnalle:
voiteluun kananmunaa
raesokeria
Valmista ensin pullataikina. Sen jälkeen kauli taikina n. 40 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Leikkaa tarvittaessa reunoja pyöreämmäksi. Nosta taikinaympyrä leivinpaperin päälle.
Tee keskelle 8 viiltoa. Voitele pohja pehmeällä voilla ja ripottele päälle piparkakkumaustetta ja sokeria.
Taittele sakarat kuvan osoittamalla tavalla.
Kun muotoilin taikinapohjan pyöreäksi, sain hieman ylimääräistä taikinaa, josta tein keskelle pikku tähden.
Lopuksi voitele vaaleat taikinapinnat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteen lämmössä n. 20 min.
Vau, kuinka kauniin näköinen! Ja niin jouluinen :D
VastaaPoistaKiitos :) Tätä voisi kokeilla myös niin, että laittaisi piparitaikinaa tuonne väliin...
Poista