perjantai 29. marraskuuta 2013

Tähtipullakranssi

Näin netissä idean tämän tyyppisestä suolaisesta leipomuksesta runsailla täytteillä. Päätin kokeilla makeaa versiota joulupullaksi. Oikein kivasti pääsi piparimaustekin antamaan tuoksua tupaan.


2 1/2 dl            maitoa
25 g                 tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl                  sokeria
3/4 tl                suolaa
1/2 rkl              kardemummaa
n. 6 dl               vehnäjauhoja
75 g                  meijerivoita

Täyte:
voita
piparkakkumaustetta
sokeria

Pinnalle:
voiteluun kananmunaa
raesokeria

Valmista ensin pullataikina. Sen jälkeen kauli taikina n. 40 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Leikkaa tarvittaessa reunoja pyöreämmäksi. Nosta taikinaympyrä leivinpaperin päälle.
Tee keskelle 8 viiltoa. Voitele pohja pehmeällä voilla ja ripottele päälle piparkakkumaustetta ja sokeria.




Taittele sakarat kuvan osoittamalla tavalla.



Kun muotoilin taikinapohjan pyöreäksi, sain hieman ylimääräistä taikinaa, josta tein keskelle pikku tähden.




Lopuksi voitele vaaleat taikinapinnat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteen lämmössä n. 20 min.

2 kommenttia:

  1. Vau, kuinka kauniin näköinen! Ja niin jouluinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tätä voisi kokeilla myös niin, että laittaisi piparitaikinaa tuonne väliin...

      Poista