sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Suklaamoussejuustokakku

Tässä juustokakussa on yhdistetty sekä paistettua että hyydytettyä juustokakkua. Ihanan suklainen lopputulos.


irtopohjavuoka 24 cm

pohja:
24 kpl tummia suklaatäytekeksiä, esim. Pirkka Daniela kaakaotäytekeksi
50 g voita

juustokakkukerros:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1½ dl kuohukermaa

suklaamoussekerros:
130 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2½ dl vispikermaa

suklaaganache:
1 dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
pieni nokare voita

Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja sekoita keskenään tasaiseksi massaksi.
Painele seos vuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille.

Notkista tuorejuusto ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri, vatkaa kunnes seos on ilmavaa. 
Lisää kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi kuohukerma ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. 
Kaada massa vuokaan pohjan päälle.

Paista kakkua uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, jolloin keskiosa vielä tutisee. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vielä 15 minuutiksi. Ota huoneenlämpöön ja anna jäähtyä kokonaan, siirrä sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Tee suklaamoussekerros vasta kun juustokakkukerros on täysin jäähtynyt ja kiinteä. 
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtyneen suklaan joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahdon sekaan suklaa-tuorejuustoseos.  
Levitä suklaamousse juustokakkukerroksen päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi.

Valmista kuorrutus laittamalla kerma kattilaan, lisää pieneksi paloiteltu suklaa ja voinokare, sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja levitä palettiveitsellä tasaisesti.



(idea leivonnaiseen Suklaapandan keittiössä-blogista, tein siihen jonkin verran  muutoksia)

2 kommenttia:

  1. Tein itse samalla ohjeella kakun isänpäiväksi :) Hyvää oli!

    VastaaPoista
  2. Todellakin! Tulee varmasti tehtyä toistekin :)

    VastaaPoista