irtopohjavuoka 24 cm
pohja:
24 kpl tummia suklaatäytekeksiä, esim. Pirkka Daniela kaakaotäytekeksi
50 g voita
juustokakkukerros:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1½ dl kuohukermaa
suklaamoussekerros:
130 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2½ dl vispikermaa
suklaaganache:
1 dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
pieni nokare voita
Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja sekoita keskenään tasaiseksi massaksi.
Painele seos vuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille.
Notkista tuorejuusto ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri, vatkaa kunnes seos on ilmavaa.
Lisää kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi kuohukerma ja
vatkaa nopeasti tasaiseksi.
Kaada massa vuokaan pohjan
päälle.
Paista kakkua uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, jolloin keskiosa vielä tutisee. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vielä 15 minuutiksi. Ota huoneenlämpöön ja anna jäähtyä kokonaan, siirrä sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Tee suklaamoussekerros vasta kun juustokakkukerros on täysin jäähtynyt ja kiinteä.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtyneen
suklaan joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahdon sekaan
suklaa-tuorejuustoseos.
Levitä suklaamousse juustokakkukerroksen päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi.
Levitä suklaamousse juustokakkukerroksen päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi.
Valmista kuorrutus laittamalla kerma kattilaan, lisää pieneksi paloiteltu suklaa ja voinokare, sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja levitä palettiveitsellä tasaisesti.
Tein itse samalla ohjeella kakun isänpäiväksi :) Hyvää oli!
VastaaPoistaTodellakin! Tulee varmasti tehtyä toistekin :)
VastaaPoista