Aivan ihanaa herkkua...
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Kostutus:
1½ dl vahvaa kahvia
Täyte:
1 muna
1 dl sokeria
2½ dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille.
Paista 225 asteessa n. 8-10 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Valmista täyte vispaamalla muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös
kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponejuusto. Yhdistä seos
muna-sokerivaahtoon.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pohjasta saa kaksi pyöreää ja kaksi
puolikasta osaa. Aloita kokoaminen laittamalla lasisen kulhon pohjalle
1/4 täytteestä ja sen päälle pohjapala. Kostuta pohja ja jatka kakun
kokoamista siten, että päällimmäiseksi tulee täyte.
Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
Kakun pinnalle voit vielä siivilöidä kaakaojauhetta ennen tarjoilua tai vaikka piparinmuruja ;)
(Pipareista pitsikakkuun - Ulla Svensk)
Namm, ja tämähän sopisi minunkin dieetille, kun on viljaton. Täytyypä kokeilla. Mukavaa viiko jatkoa!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Yksinkertainen resepti, mutta niiiin hyvää... Mukavaa loppuviikkoa sinullekin :)
VastaaPoista