sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Karpalo-browniet

Jotain suklaista teki mieli. Tämän ohjeen alkuperäisversiossa oli käytetty puolukoita, mutta vaihdoin ne karpaloihin. Perheen nuorison mieleen marjat eivät olleet, mutta aikuiseen makuun sitäkin enemmän :)






200 g                tummaa suklaata
200 g                voita
3 dl                   sokeria
2 dl                   vehnäjauhoja
1 dl                   kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl                    vaniljasokeria
4                       kananmunaa
200 g                karpaloita

Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sekoita suklaa voin sekaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon suklaa-voiseos. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kierrevatkaimella ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (20 x 28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle karpalot.

Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.  Brownie saa jäädä pehmeän taikinaiseksi. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä.



(Pirkka 10/13)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti